ALFRA Tanácsadói Modell

Ismerje meg transzformációs modellünket

Lean transzformációs modellünk

A transzformációs modellünkkel segítünk ügyfeleinknek Lean utazásuk során, melynek alapjául a PhD. Jeffrey K. Liker – Toyota módszer c. könyve szolgál.

Mi a Toyota módszer? Egy olyan vállalatirányítási filozófia, amely az emberek kihívásokkal történő fejlesztésén keresztül éri el a folyamatos fejlődést.

A modellt 4P modellként is ismeretes, amely magában foglalja a 14 vállalatirányítási alapelvet, és bemutatja lépésről lépésre az irányítási rendszer elemeit.

Ezen megközelítés célja, egy hosszútávon fenntartható, folyamatosan tanuló és fejlődő kultúrának a megalapozása.

A Toyota Módszer – 4P

Philosophy

Alapozzuk vezetési döntéseinket hosszú távú filozófiára, akár a rövid távú pénzügyi célok rovására is

 

Kategória leírása:


Miért alapvető a hosszú távú filozófiája?


A Toyota komolyan veszi a hosszú távú gondolkodást. A vállalat legfőbb célkitűzése, hogy hozzáadott értéket teremtsen az ügyfelek és a társadalom számára. Ez a hosszú távú megközelítés vezet egy olyan produktív szervezeti felépítéséhez, amely képes alkalmazkodni a környezet változásaihoz. Ezen alapelvek teljesülése nélkül nem valósul meg olyan beruházás mely a folyamatos fejlesztést, vagy tanulást célozza.

Process

„A megfelelő folyamat a megfelelő eredményeket fogja létrehozni”

 

Kategória leírása:


• A Toyota folyamatorientált vállalat. Tapasztalati úton megtanulták, hogy milyen folyamatokon keresztül közelíthető meg legjobban az egydarabos áramlás eszménye. Az áramlás a kulcs a legmagasabb minőségi színvonal eléréséhez, alacsony költségek, de magas szintű biztonság és morál mellett. A Toyota esetében ez a folyamat orientáltság a cég DNS-ébe épült, és a vezetők szívből hiszik, hogy a megfelelő folyamat alkalmazása vezet a kívánt eredményekhez.

People and Partners

“Értékteremtő szervezet létrehozása az emberek és a partnerek fejlesztése által. “

Kategória leírása:

1. Egy erős stabil kultúra létrehozása, melyben egy vállalat értékei hitvallása, széles körben, éveken át a mindennapok alapját képezik

2. Cross funkcionális csoportok létrehozásával fejleszti a minőséget, a termelékenységet, erőssíti az áramlást, a bonyolult technikai problémák megoldása által. A képessé válás akkor történik, amikor az emberek a cég eszközeit használják a szervezet javítására

3. Folyamatos erőfeszítéseket kell tenni az egyének fejlesztése érekében, hogy megtanulják, hogyan működjenek csapatként együtt, közös célok elérése érdekében. A csapatmunkát meg kell tanulni.

4. A kultúra nem másolható. Az emberek az Ön egyetlen értékes eszközei!

5. Az emberek értéke a kreativitásukban, a szenvedélyükben és az üzleti elkötelezettségben rejlik.

Problem Solving

“Folyamatos fejlesztés és tanulás“

Kategória leírása:

Gyökérproblémák megoldása szervezeti szintű tanuláshoz vezet. A Toyota módszer legmagasabb szintje a szervezeti tanulás. A problémák gyökérokainak felismerése, és ez előfordulásuk megelőzése a Toyota folyamatos tanulási rendszerének fókuszpontja. A tanulságok alapos elemzése, átgondolása és kommunikációja a fejlesztés központi eleme, valamint a legjobbnak tapasztalt módszerek standardizálása is.

 

Miért nem jut el a legtöbb cég a lean rendszer szintű alkalmazásához?

  • A Leanre mint technikai „eszköztárra” tekintenek
  • Csak rövid távú eredményekre fókuszálnak
  • Sikertelenek az emberek fejlesztésében a különböző szervezeti szinteken
  • Túl gyorsan és felületesen haladnak
  • Gyenge vezetői iránymutatás

MINDEZEK A GYENGESÉGEK VEZETŐI PROBLÉMÁKRA UTALNAK!

A jó rendszerek jó viselkedéshez vezetnek

Principles Systems and Tools Application Example

Az alapelvek alapozzák meg azokat a rendszereket, amelyek a munkavállalók azon viselkedését eredményezik, aminek hatására a szervezeti kultúra formát ölt.

Ebben az egyszerű példában, ha azt szeretnénk, hogy az emberek gondoskodjanak a minőségről (lásd a kívánt viselkedést), létre kell hoznunk a megfelelő rendszereket és eszközöket, amelyek lehetővé teszik ezt a viselkedést.

Abszurd dolog lenne a gyártósori munkavállalóktól elvárni, hogy törődjenek a minőséggel, a biztonsággal és a költségekkel, amikor csak az előállított egységek számát értékelik és jutalmazzák.

Lean Enterprise structure, where should we focus ?

Felsővezetői szint

Focus in Principles

MEGFELELŐ MAGATARTSÁMINÁK DEFINIÁLÁSA A CÉG SZÁMÁRA

Középvezetői szint

Focus in Systems

MAGATARTÁSMINTÁKAT MEGHATÁROZÓ RENDSZEREK IRÁNYÍTÁSA

Frontline Associates

Focus in Tools

ESZKÖZÖK HASZNÁLATA A KIVÁNT MAGATARTÁSMINTA ELÉRÉSÉHEZ

Kapcsolat

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ A MODELLÜNKRŐL

Szeretne többet megtudni?

VEGYE FEL A KAPCSAOLATOT A CSAPATUNKKAL

Lean képzés, lean tanfolyam, lean oktatás, lean consulting, lean tanácsadás, lean alapok, lean módszerek, lean eszközök, menedzsment fejlesztés, lean gondolkodásmód, vállalatirányítási filozófia, 4p modell, 14 vállalatirányítási alapelv, folyamatos tanulás és fejlesztés, elvek, rendszer, eszközök, A Toyota módszer,

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.