Modelul ALFRA Consulting

Înţelege modelul nostru de transformare

Modelul nostru de transformare Lean

Noi ajutăm clienţii noştri în călătoria lor cu modelul nostru de transformare Lean care se bazează pe “Toyota Way” definit de PhD. Jeffrey K. Liker în seria sa de cărţi.

Ce este Toyota Way? O filozofie de conducere a afacerii bazată pe dezvoltarea și stimularea oamenilor în a îmbunătăți continuu, cunoscută ca și Lean.

Modelul este, de asemenea, cunoscut sub numele Modelul 4P, care conține 14 Principii de management, şi care descrie pas cu pas componentele sistemului de management Lean.

Această abordare își propune să realizeze o cultură durabilă pe termen lung de învățare și perfecționare continuă.

Toyota Way – 4P

Filozofie

“Decizii de bază a echipei de management cu o filozofie pe termen lung, chiar în detrimentul obiectivelor financiare pe termen scurt.”

Descrierea Categoriei:

De ce este o filosofie pe termen lung un fundament?

 • Toyota pune seriozitate în gândirea pe termen lung. Accentul părţii superioare a companiei este de a adăuga valoare pentru clienți și societate. Aceasta conduce o abordare pe termen lung pentru construirea unei organizații de învățare, una care se poate adapta la schimbările mediului și poate supraviețui ca o organizație productivă. Fără acest fundament, niciuna dintre investițiile făcute de Toyota în îmbunătățirea și învățarea continuă, nu ar fi de durată.
Proces

“Procesul corect conduce la rezultatele așteptate”

 

Descrierea Categoriei:

 • Toyota este o companie orientată spre proces. Ei au învățat, prin experiență, ce procese funcționează, ajungând la idealul one piece flow. Fluxul este cheia realizării celei mai bune calități, la cel mai mic cost, cu siguranța și moralul la cel mai ridicat nivel. La Toyota, acest proces de focalizare este construit în ADN-ul companiei, iar managerii cred cu toată inima lor că prin intermediul procesului corect vor ajunge la rezultatele dorite.
Oamenii și Partenerii

“Adăugaţi valoare organizației prin dezvoltarea oamenilor și partenerilor dvs. “

Descrierea Categoriei:

 1. Creați o cultură puternică și stabilă în care valorile companiei și credințele sunt împărtășite pe scară largă și trăite pe o perioadă de mai mulți ani.
 2. Utilizați echipe transversal-funcționale pentru îmbunătățirea calității și productivității și pentru a spori fluxul prin rezolvarea problemelor tehnice dificile. Abilitarea apare atunci când oamenii folosesc instrumentele companiei pentru a îmbunătăți procesele companiei.
 3. Faceți un efort continuu de a învăța persoanele cum să lucreze împreună ca echipe cu obiective comune. Munca în echipă este ceva care trebuie să fie învățată.
 4. Cultura nu poate fi copiată; Oamenii sunt singurele valori ale companiei care pot crește !
 5. Valoarea oamenilor constă în creativitatea, pasiunea și angajamentul lor față de companie.
Problem Solving

“Îmbunătățire şi învățare continuă“

Descrierea Categoriei:

 • Rezolvarea problemelor de la rădăcină conduce la o organizație ce învăță continuu. Cel mai înalt nivel al Toyota Way este organizația ce învăță continuu. Identificarea problemelor de la cauza de bază și împiedicarea apariției lor este punctul central al sistemului Toyota de învățare continuă. Analiza dură, reflecția, precum și comunicarea lecțiilor învățate, sunt esențiale pentru îmbunătățirea continuă ca și cum este disciplina de a standardiza în modul cel mai bine cunoscut.

 

De ce companiile nu reușesc să susțină strategiile Lean?

 • Privesc Lean ca pe un “set de instrumente” tehnic 
 • Se concentrează doar pe rezultate de termen scurt
 • Nu reușesc să dezvolte oamenii de pe toate nivelurile
 • Se mută la fast-skim de suprafață
 • Direcție de conducere slabă

TOATE ACESTE DEFICITE SEMNALIZEAZĂ PROBLEMELE DE MANAGEMENT!

Structura unei organizații Lean, unde ar trebui să ne concentrăm ?

Conducerea de vârf

lean TRAINING

DEFINESC COMPORTAMENTELE IDEALE PENTRU COMPANIE

Managementul de mijloc

lean TRAINING

GESTIONEAZĂ SISTEMELE CARE ATRAG COMPORTAMENTELE

Angajaţii din prima linie

lean TRAINING

UTILIZEAZĂ INSTRUMENTELE CARE DUC LA COMPORTAMENTELE DORITE

Sistemele bune conduc la comportamente bune

lean-trainingss

Principiile sunt baza proiecției sistemelor ce vor conduce comportamentul angajaților care la final vor modela cultura organizațională.

În acest exemplu simplu, dacă vrem ca oamenii noștri să aibă grijă la calitate (vezi comportamentul dorit) trebuie stabilite sistemele și instrumentele potrivite, care vor permite acest comportament.

Este absurd să cerem angajaților din prima linie să aibă grijă de calitate, siguranță și cost, atunci când aceștia sunt evaluați și răsplătiți doar după numărul de unități produse.

CONTACTAŢI-NE

VĂ OFERIM MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE MODELUL NOSTRU

Doriți să știți mai multe despre acesta?

STABILIŢI O CONVORBIRE PERSONALĂ CU ECHIPA NOASTRĂ DE CONSULTANŢĂ

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.