Evaluarea Lean Management

The Toyota Way – Journey to True North

Călătoria Lean

După treizeci de ani de experiență cu programe Lean, modelate inițial după Sistemul de Producție Toyota, există multe victorii de sărbătorit, cu rezultate uimitoare, dar de asemenea și multe dezamăgiri. Victoriile provin de obicei din proiecte individuale care au modelat procesele după conceptul Lean, reducând stocuri, eliberând spațiu, crescând productivitatea, îmbunătățind calitatea și îmbunătățind livrarea la timp către clienți. Dezamăgirea provine de la eșecul de a susține noile procese Lean, care sunt foarte promițătoare.

De asemenea, am văzut multe compartimente individuale și în cazuri rare, companii întregi, care au trecut mai departe decât poveștile de succes izolate. În aceste cazuri, găsim întotdeauna lideri de excepție din vârf, cu un angajament profund pentru dezvoltarea oamenilor și a culturii pentru a atinge excelența susținută, aplicând principiile lean.

DESPRE EVALUARE

Unul dintre primii pași în trecerea de la instrumentele Lean conduse de experți la construirea unei culturi Lean de excelență continuă este înțelegerea diferențelor dintre condiția în care vă aflați și condiția în care v-ați putea afla. Acest lucru necesită o viziune și o evaluare realistă a condiției acutale.

Evaluarea proiectată de noi se concentrează holistic pe ceea ce noi numim modelul 4P:

 • Filozofie (Gândirea pe termen lung spre o viziune de excelență)
 • Procese (Stabilitate, livrare consecventă a ceea ce vrea clientul și când își dorește acesta)
 • Oameni (Respectatați și îndrumați pentru a deveni dezvoltatori de proces, atingând obiectivele provocatoare)
 • Problem Solving (Cu ajutorul modelului Plan-Do-Check-Act, inovând spre o viziune de excelență)

PAȘII DE EVALUARE TOYOTA WAY

 • 1) PRE-LUCRU:

  Examinăm compania/trecutul acesteia, rezultatele din ultimii 3 ani și obiectivele sale viitoare.

 • 2) EVALUAREA DESFĂȘURĂRII CELOR 4P:

  Noi căutăm dovezi în întreaga organizație (toate nivelurile și funcțiile) pentru sisteme și instrumente instituite și comportamentele care rezultă din prezența acestora.

 • 3) ANALIZA PUNCTELOR FORTE ȘI A CELOR SLABE:

  Conform modelului Toyota Way, vom analiza atât lacunele cât și avantajele pe care firma le are, de aici vom începe dezvoltarea foii de parcurs.

 • 4) RAPORT DE EVALUARE:

  Un raport scris, profund și detaliat, cu privire la rezultatele evaluării, împărțite pe categorii de principii și sisteme, explicând cauzele punctelor slabe și a punctelor forte.

 • 5) FOAIA DE PARCURS A TRANSFORMĂRII

  Una dintre cele mai importante livrabile a acestei călătorii este Foaia de parcurs realizată pentru pornirea sau alinierea călătoriei Lean cu eforturile actuale ale companiei; noi vă ghidăm în prima etapă de aplicare cu un plan mai detaliat.

Împreună cele 4P concep o organizație dinamică și adaptabilă. Această evaluare Lean, bazată pe modelul holistic, va dezvălui decalaje între zona în care vă aflați și zona în care doriți să fiți.

Noi includem, de asemenea, recomandări specifice și dacă se dorește, training pentru a facilita călătoria. Este nevoie de un angajament al conducerii spre a crede cu pasiune în această viziune. Noi vă putem ajuta să cristalizăm această viziune și să vă îndrumăm cu pașii necesari pentru a ajunge acolo.

DE CE O EVALUARE OPERAȚIONALĂ?

Companiile de succes înțeleg faptul că îmbunătățirea și inovarea necesită o busolă strategică, care va conduce și alinia toate eforturile de a construi o structură durabilă, altfel inițiativele izolate nu vor dura mult timp în dinamica normală a activității unei firme.

Politicile, procedurile și documentele sunt importante, dar nu descriu situația reală a unei companii. Noi înțelegem situația reală a culturii întreprinderii, pe baza comportamentului angajatului în cadrul unor factori specifici (acest lucru nu poate fi pretins a fi fals). Atunci vom înțelege ce sisteme trebuie să fie puse în aplicare pentru a obține comportamentul dorit de asociați.

Livrabilul final este reprezentat de o foaie de parcurs strategic adaptată pentru compania dumneavoastră pentru a porni/reorganiza o călătorie de transformare a culturii și înțelegerii beneficiilor potențiale (culturale și financiare) pe termen scurt și lung.

CONTACTEAZĂ-NE

PRIMEȘTE UN EXEMPLU DE CAZ DE LA O EVALUARE REALĂ.

VREI SĂ ȘTII MAI MULTE DESPRE ACEASTA?

PROGRAMĂM O CONVORBIRE TELEFONICĂ CU ECHIPA NOASTRĂ DE CONSULTANȚĂ.

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.