Cum să puneți întrebări de calitate pentru a învăța de la clienți

Ați auzit zicala că nu puteți învăța un câine bătrân trucuri noi, nu? Ei bine, nu este adevărat. Adevărul este că, pe măsură ce îmbătrânim, creierul nostru începe să se schimbe și suntem capabili să învățăm mai mult decât oricând. Una dintre cele mai bune moduri de a vă menține creierul ascuțit este să învățați ceva nou în fiecare zi. Și nu există o modalitate mai bună de a face acest lucru decât prin a pune întrebări. Întrebările de calitate vă vor oferi răspunsuri de calitate. Așadar, iată câteva sfaturi despre cum să puneți întrebări de calitate clienților voștri.

Puneți întrebările potrivite

A pune întrebările potrivite vă va oferi răspunsuri adecvate. Există diferite tipuri de întrebări pe care le puteți adresa clienților, dar cel mai bine este să folosiți întrebări deschise. Întrebările deschise vă ajută să vă înțelegeți mai bine clientul și le va oferi șansa de a vă împărtăși gândurile. Întrebările cu răspunsuri închise tind să fie mai mult despre răspunsuri da/nu, așa că este întotdeauna cel mai bine să evitați acestea.

feet-standing-on-street-with-road-markings-questi-2021-09-04-03-19-42-utc

Nu vă complicați

Înțelegem. Tocmai v-ați lansat primul produs și sunteți foarte încântați să începeți să primiți feedback, dar nu vreți să vă copleșiți clienții cu întrebări, mai ales dacă sunt ocupați. Cheia aici este să fie simplu. Puneți-le câte o întrebare și apoi ascultați ceea ce ei răspund.

Nu vă fie frică să puneți întrebări

Una dintre cele mai bune modalități de a obține informații de calitate este prin a pune întrebări bune. Totuși, cheia acestui lucru este să puteți pune întrebarea corectă. Nu doriți să vă pierdeți timpul punând întrebări prea generale sau prea specifice.

De exemplu, dacă doriți să aflați despre gândurile cuiva despre noua dvs. linie de produse, ar trebui să fiți mai specific și să-i întrebați ce părere au despre un anumit produs. Dacă ați fost interesat să aflați ce părere au despre departamentul dvs. de servicii pentru clienți, atunci o întrebare mai bună ar putea fi „Cum credeți că departamentul nostru de servicii pentru clienți a îndeplinit nevoile dvs.?”

Prima întrebare ar putea duce la un răspuns de genul „Îmi place!” unde a doua întrebare ar duce la un răspuns mai util, cum ar fi „Cred că departamentul nostru de servicii pentru clienți ar putea îmbunătăți timpul de răspuns; De obicei, trebuie să așteptăm peste 24 de ore pentru un răspuns la problema noastră.”

Un alt sfat pentru a pune întrebări de calitate este să nu vă fie frică să jigniți pe cineva cu întrebările voastre. Oamenii sunt obișnuiți să li se pună întrebări toată ziua de la oameni care le vând lucruri. A pune întrebări nu va înnebuni oamenii; doar vă va oferi informații utile.

question-mark-2021-12-09-21-24-22-utc

Ascultați cu atenție

Întrebările de calitate vin din ascultarea răspunsurilor. Este important să ascultați cu atenție și să luați notițe în timpul conversațiilor cu clienții. S-ar putea să trebuiască să cercetați puțin mai profund, dar este în regulă pentru că veți obține informații mai bune.

Follow up cu o soluție

Oamenilor le place să vorbească despre ei înșiși, așa că este important să puneți întrebări deschise care vor duce la o conversație. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să găsiți o soluție. De exemplu, dacă clienții vorbesc despre felul în care le place să petreacă timpul cu familia, ați putea să-i întrebați cum le place să petreacă timpul cu familia pentru a face conversația mai personală. Apoi, după ce ei răspund, le-ați putea oferi o idee despre cum s-ar putea bucura familia lor să petreacă timp împreună, cum ar fi oferind o zi la grădină zoologică sau la parc.

agent-and-client-2021-09-24-03-27-02-utc

Concluzie

Începeți prin a întreba clienții cum se simt despre produsul sau serviciul dvs. S-ar putea să fiți surprins de răspunsuri! Când vă păstrați întrebările deschise, veți putea obține informații valoroase și veți putea face îmbunătățiri pe măsură.

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.