Un mediu de echipă este mult mai complicat decât doar linia frontului. În culise, există o mulțime de alți factori care afectează dinamica unei echipe. De la modul în care oamenii lucrează împreună până la angajamentele lor, există multe elemente diferite care pot provoca frustrare și furie. În această postare pe blog, vom explora modalități de a gestiona furia și frustrarea în echipa voastră. Vom analiza, de asemenea, cum să menținem relațiile profesionale la locul de muncă și de ce este important.
De ce furia la locul de muncă este o problemă
Consecințele furiei și frustrării la locul de muncă pot varia. Ați putea ajunge ca o mică ceartă să escaladeze sau ați putea ajunge cu un angajat care creează un mediu ostil pentru ceilalți. Un eveniment nefericit ca acesta poate face ca alți angajați să simtă că nu sunt doriți sau apreciați.
Este important să vă păstrați membrii echipei fericiți, deoarece este dificil să găsiți oameni cu aptitudini excepționale atunci când sunt necesare. Moralul angajaților voștri este, de asemenea, important, deoarece, dacă se simt frustrați, nu vor fi la fel de productivi la locul de muncă.
Deci, cum gestionăm furia și frustrarea în echipa noastră? Iată câteva strategii pe care le puteți folosi:
1) Aplicați umorul
2) Ajustați așteptările
3) Luați time-out
4) Faceți o plimbare
5) Practicați mindfulness
6) Fiții sincer cu privire la ceea ce vă deranjează
Ce provoacă furie în echipa voastră?
Cunoaștem sentimentul. Aveți un termen limită de îndeplinit, un proiect de finalizat sau cineva care pur și simplu nu vrea să asculte. Nu durează mult până când furia și frustrarea să apară. Dar ce provoacă furie în echipa voastră? Câțiva factori ar putea fi un volum de muncă nerezonabil, o comunicare slabă, lipsa resurselor sau un tratament inechitabil. Știm că este greu de spus când deveniți supărat și frustrat, deoarece aceste emoții sunt atât de strâns legate.
Cum să menținem relațiile la locul de muncă
Menținerea relațiilor profesionale la locul de muncă este importantă din mai multe motive. În primul rând, se asigură că niciun membru al echipei nu este izolat de grup și că poate contribui la orice discuții sau decizii. În al doilea rând, ajută la menținerea culturii companiei prin menținerea unui mediu în care angajații pot colabora și duce lucrurile la bun sfârșit.
Nu este ușor să mențineți un raport bun cu colegii de muncă atunci când sunteți supărați sau frustrați. Iată câteva sfaturi despre cum să fiți profesionist în acele momente:
- Faceți un pas înapoi înainte de a acționa impulsiv
- Vorbiți cu persoana care v-a enervat; nu-i atacați doar
- Luați o pauză de la situație dacă trebuie să vă răcoriți
- Faceți ceva care vă relaxează: luați 10 minute pauză și reveniți mai târziu
Cum să fiți un bun ascultător
Poate cea mai provocatoare emoție de pe această listă este furia. Ca și în cazul oricărei alte emoții, poate fi dificil de controlat. De fapt, există multe modalități de a controla furia înainte ca aceasta să scape de sub control și să se transforme în cel mai rău caz.
Pentru început, ar trebui să fiți întotdeauna un bun ascultător. S-ar putea să nu înțelegeți de ce cineva este supărat sau frustrat, dar dacă vrea să vorbească cu voi despre ceea ce îl deranjează, îi datorați respectul ascultării. În plus, este important să aveți empatie pentru colegi și să încercați să vedeți lucrurile din perspectiva lor. Dacă faceți acest lucru, veți putea înțelege de unde vine frustrarea lor și, sperăm, să îi ajutați să treacă peste asta.
Comunicați cu echipa voastră
Primul și cel mai important lucru de făcut este să comunicați cu echipa. Furia se poate acumula în timp dacă nu o abordați. Dacă simțiți că cineva este supărat sau frustrat de un proiect, vorbiți despre el!
Când oamenii sunt fericiți și știu că sunt capabili să vorbească despre sentimentele lor, poate elimina posibilitatea de furie sau frustrare. Ei știu că au o voce, ceea ce ajută la crearea unui mediu în care oamenii se simt auziți. Acest lucru creează, de asemenea, un spațiu mai primitor pentru oamenii care sunt noi în compania dvs. Atunci când angajații sunt capabili să-și spună părerea și să-și împărtășească frustrările, nu numai că atenuează grijile, ci și vă menține echipa motivată.
Ce ar trebui să faceți când sunteți supărat?
Când sunteți supărat, este important să respirați adânc și să vă gândiți la ceea ce vreți să spuneți. Faceți-vă timp pentru a vă procesa emoțiile înainte de a răspunde. Explicați calm cum vă simțiți într-un mod persuasiv.
Dacă persoana care v-a supărat este receptivă, ar putea fi în măsură să ajute sau să ofere feedback cu privire la modul în care dorește să rezolve situația.
Oamenii reacționează diferit atunci când sunt supărați, așa că va fi diferit pentru fiecare. Cu toate acestea, există câteva reguli generale care ar trebui să se aplice întotdeauna: nu vorbiți niciodată cu furie, nu ridicați vocea și nu insultați cealaltă persoană. Dacă cineva vorbește într-o manieră agresivă, rămâneți calm și nu dați semne de agresivitate, deoarece poate escalada o situație deja tensionată.
Luați-vă puțin timp liber
Una dintre cele mai bune modalități de a gestiona furia și frustrarea este să vă luați puțin timp liber. Este important ca echipa voastră să înțeleagă și asta. Uneori, oamenii sunt atât de frustrați încât nu știu cum să scape de toate și simt că au nevoie de o pauză. Dacă angajații voștri știu că au opțiunea de a-și lua concediu atunci când au nevoie, pot evita să se enerveze sau să fie frustrați, deoarece munca lor va fi în continuare acolo când se întorc.
Examinați situația
Primul pas pentru a gestiona furia și frustrarea este să aruncăm o privire asupra situației. Trebuie să fiți obiectiv în examinare, astfel încât să puteți înțelege ce provoacă furia sau frustrarea. Odată ce ați identificat problema, vă va fi mai ușor să o rezolvați și să preveniți repetarea ei.
Concluzie
Gestionarea furiei în echipa voastră este necesară pentru un mediu de lucru productiv. Furia poate fi o problemă din mai multe motive și este important să înțelegeți rădăcina furiei pentru a vă ajuta să o gestionați. Există câteva modalități practice de a vă gestiona furia în echipă fără a o lăsa să afecteze relația cu colegii. O modalitate este să vă luați o pauză când simțiți că mânia începe să crească. De asemenea, ați putea dori să examinați situația care v-a provocat furia. Ceea ce va funcționa cel mai bine pentru dvs. este diferit de ceea ce va funcționa cel mai bine pentru altcineva, dar acestea sunt câteva sfaturi de bază care ar putea ajuta.