Managementul timpului explicat

Te-ai trezit vreodată petrecând mai mult timp lucrând la lucrurile de care te temi decât la lucrurile care îți plac? Sau zilele în care nu ai chef să faci altceva decât să te relaxezi, par aproape imposibile? Dacă da, nu ești singur. Mulți oameni experimentează aceste sentimente din când în când. Și pentru mulți alții, este o problemă persistentă care interferează cu capacitatea lor de a funcționa normal.

Din păcate, majoritatea oamenilor nu știu cum să reducă stresul, darămite să-l gestioneze. Într-o lume care încearcă în mod constant să introducă mai multe în zilele noastre, nu este de mirare că atât de mulți oameni se luptă să găsească timp pentru a face lucruri care le plac. Dar nu trebuie să-ți lași volumul de muncă să te dărâme. În această postare, vom explora conceptul de management al timpului și cum poți începe să preiei controlul asupra programului și vieții tale.

Ce este managementul timpului?

Managementul timpului este procesul de planificare a unei zile pentru a se asigura că este alocat timp adecvat pentru o anumită sarcină, activitate sau scop. Aceasta poate include planificarea activităților de muncă, gestionarea întâlnirilor personale, gestionarea responsabilităților casnice, gestionarea timpului liber și așa mai departe.

Planificarea programului cuiva nu este neapărat legat de reducerea stresului; în schimb, este o modalitate de a te asigura că faci mai multe într-o zi, având și timp să te relaxezi și să te bucuri de viață.

time-management4

Definiți ce este inclus în „Gestionarea timpului”

În scopul acestei postări, ne vom concentra asupra conceptului general de „gestionare a timpului”; cu toate acestea, este important să definim exact ce înțelegem prin acest termen. Ne vom referi la următoarele elemente pe măsură ce discutăm despre definiția managementului timpului:

Planificarea timpului – Crearea unui program care să reflecte cu exactitate timpul pe care îl aveți disponibil pentru fiecare activitate.

Managementul timpului – Echilibrarea programului cuiva pentru a se încadra tot ceea ce trebuie făcut în intervalul de timp disponibil.

Utilizarea timpului – Utilizarea eficientă a timpului programat

Abilități de gestionare a timpului

Pentru a gestiona timpul cu succes, trebuie să ai abilitățile necesare pentru a-l face să funcționeze. Aceasta poate fi o provocare, deoarece gestionarea timpului se poate simți ca un set de abilități complet nou. Există trei abilități principale de gestionare a timpului pe care le vom explora mai jos:

Planificare – Crearea unui program care să reflecte cu exactitate timpul pe care îl aveți disponibil pentru fiecare activitate.

Organizare – Folosind programul în mod eficient, evitând în același timp să vă aglomerați.

Evaluare – Monitorizarea eficienței programului dvs., astfel încât să îl puteți ajusta după cum este necesar.

time-management5

3 Strategii de încercat pentru managementul timpului

Acum că am stabilit ce este managementul timpului și ce abilități sunt necesare pentru o utilizare eficientă, putem discuta despre diferitele strategii de management al timpului care există. Vom discuta despre următoarele strategii, dar este important să ne amintim că fiecare persoană va avea un „succes” diferit cu fiecare dintre ele:

  1. Legea de citare a lui Parkinson este necesară „lucrul se extinde astfel încât să umple timpul disponibil pentru finalizarea ei” – lucrarea trebuie finalizată în timpul disponibil pentru finalizarea ei. Aceasta înseamnă că trebuie să îți alegi activitățile și prioritățile cu mare atenție pentru ca această metodă să funcționeze pentru tine.
  2. Legea lui Herbert a managementului timpului – Cu cât sarcina este mai importantă, cu atât este nevoie de mai mult pentru finalizare. Această metodă funcționează cel mai bine pentru cei care au o anumită perioadă de timp pe care ar dori să-l aloce unei anumite activități.
  3. Legea apei a managementului timpului – Cantitatea de timp acordată oricărei activități reprezintă minimul necesar pentru a o desfășura. Acesta este cel mai comun principiu de gestionare a timpului, deoarece ia cea mai simplă formă de gestionare a timpului și este cea mai eficientă.
time-management3

3 Metode de a reduce stresul și de a-ți gestiona timpul mai eficient

Acum că am discutat despre teoria și abilitățile din spatele managementului timpului, haideți să discutăm cum le puteți folosi. Cele trei strategii pe care le vom explora sunt următoarele:

  1. Utilizați o metodă de gestionare a timpului – Cel mai simplu mod de a începe să vă gestionați timpul este să utilizați o metodă de gestionare a timpului. Alegeți una care funcționează pentru dvs. și folosiți-o.
  2. Aveți un program strict pentru dvs. – Deși este important să vă amintiți că timpul este fluid, este de asemenea important să vă amintiți că aveți un program pentru dvs. A avea un program specific pentru momentul în care vei face anumite lucruri te poate ajuta să rămâi concentrat, deoarece știi când să fii gata de muncă.
  3. Reduceți numărul de lucruri pe care trebuie să le faceți – Acesta poate fi unul dificil, deoarece este tentant să simți că trebuie să faci tot ceea ce este pe lista ta. Cheia este să găsiți lucrurile care sunt cu adevărat necesare de făcut și să eliminați restul.
time-management2

Concluzie

Pentru a avea timp pentru tot ceea ce vrei să faci, trebuie să înveți cum să reduci stresul și să-ți gestionezi timpul mai eficient. Cele trei abilități principale de gestionare a timpului sunt planificarea, organizarea și evaluarea și fiecare poate fi folosită în diferite situații.

Trebuie să planificați din timp pentru a vă asigura că fiecare zi este plină de activitate. De asemenea, trebuie să vă amintiți să acordați prioritate și să vă faceți timp pentru lucrurile importante, eliminând în același timp elementele mai puțin importante.

Pentru a vă folosi eficient timpul, trebuie să vă organizați sarcinile și să vă asigurați că fiecăruia i se alocă un anumit timp. De asemenea, trebuie să evaluați eficiența programului dvs. pentru a determina dacă există modalități de a-l face să funcționeze mai bine.

Când înveți să reduci stresul și să-ți gestionezi timpul mai eficient, viața ta va fi mai relaxată și vei avea mai mult timp să faci lucrurile pe care le iubești.

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.