Principii Lean Management

Modelul nostru Lean Management

Modelul nostru Lean Management este bazat pe the Toyota Way.

Ce este the Toyota Way? O filozofie a conducerii unei afaceri bazată pe dezvoltarea și provocarea oamenilor de a se îmbunătăți continuu.

Această abordare își propune să realizeze o cultură durabilă pe termen lung a învățării și îmbunătățirii continue.

De ce este o fundație de filosofie pe termen lung?

Focusarea și interesul din partea de sus a companiei este de a adăuga valoare clienților și societății. Acest lucru conduce o abordare pe termen lung a construirii unei organizații de învățare, una care se poate adapta la schimbările din mediu și poate supraviețui ca organizație productivă. Fără această bază, niciuna dintre investițiile în îmbunătățirea și învățarea continuă nu ar fi posibilă.

Principiile Lean Management

Ce este Kaizen?

Kaizen este un cuvânt japonez care înseamnă îmbunătățire continuă. Această filozofie este utilizată de multe companii, impunând modul în care funcționează și standardizând activitatea pentru mijloacele funcționale ale operațiunilor din întreaga companie.
Modul kaizen elimină risipa și susține lucrurile cu valoare adăugată.

Ce este 5s?

5s vine de la cele 5 principii Japoneze: seiri (整理), seiton (整頓), seisō (清掃), seiketsu (清潔), and shitsuke (). Înseamnă sortare, setare în ordine, strălucire, standardizare și susținere.

Folosind aceste 5 principii, locul de muncă este în concordanță cu principiul Just in Time, ajutând angajații să lucreze mai ușor și mai practic.

Ce este Kanban?

Kanban este cunoscut sub numele de “Toyota nameplate system”. Este un sistem de programare conceput pentru Lean Manufacturing. La fel ca 5s, ajută la susținerea conceptului Just in Time.

Acest principiu Lean Management ajută la limitarea stocului excesiv în orice moment al producției. De asemenea, limitează numărul de articole care așteaptă la punctele de aprovizionare.

Ce este Poka Yoke?

Poka Yoke este, de asemenea, un termen japonez. Înseamnă protecție împotriva greșelilor și a fost stabilită de Shigeo Shingo, tatăl lui Ritsuo Shingo.

Există 2 tipuri de sisteme Poka Yoke:

  • Să nu apară (să prevină) greșeala
  • Detectați greșeala atunci când a apărut

Ce este SMED (Single-minute Exchange of Die)?

Conceptul SMED nu înseamnă să efectueze schimbarea într-un minut, ci în maximum zece, pentru a crește fluxul și a fi mai productiv. Conceptul SMED nu se aplică doar în industria de fabricație, ci în orice industrie.

Ce este PDCA (Plan, Do, Check, Act)?

PDCA este ciclul folosit pentru a corecta greșelile pe care le-am făcut și pentru a împiedica comiterea altora. Mai întâi trebuie să planifici o acțiune, apoi trebuie să o faci. După aceea, verificați (verificați) rezultatele pentru a reveni la ceea ce a mers bine și la ce a mers prost, acționând în funcție de rezultate. Dacă știm care a fost greșeala noastră, știm să nu o repetăm.

Ciclul PDCA

Ce este Muda?

Muda reprezintă un termen japonez care definește acțiunile irosite. Eliminând Muda, putem crește productivitatea mai mult decât credem. Eliminarea Muda poate reprezenta orice tip de waste. Dacă este waste, putem executa procesul fără el. Muda este cheia în Gândirea Toyota Way.

Ce este VSM (Value Stream Mapping)?

VSM reprezintă o metodă Lean Management de a îmbunătăți maparea fluxului de informații și materiale. Acest instrument vă ajută să urmați pașii corecți ai unui proces.

structura VSM

Ce este Managementul Vizual?

Managementul vizual este modalitatea de comunicare vizuală de a afla totul despre un proces în cadrul unei companii, fără a fi nevoie să pierdeți timp întrebând despre el. (waste) Asta înseamnă că oricine trece prin zona de producție ar trebui să afle despre starea de lucru doar privind. Această metodă nu permite interpretarea personală a stării proceselor.

Ce este Standard Work?

Standard Work ajută procesul de lucru. Cu documentația standard adecvată de lucru, orice persoană poate face aceeași treabă în mod consecvent, cu ajutorul graficelor și instrucțiunilor. Prin urmare, standard work este o modalitate de gestionare lean pentru a elimina waste și a face procesul mai ușor de realizat.

Ce este Andon?

Andon este un mod japonez de a alerta muncitorii cu privire la o problemă de calitate sau proces. Sistemul de alertă este pornit apăsând un buton și poate avea și un sistem încorporat care oprește automat mașina. Acest principiu Lean Management ajută la eliminarea waste-ului.

Ce este Just in Time?

Principiul Just in Time își are originea în Japonia și ajută la eliminarea waste-ului și la fixarea procesului în cadrul sistemului de producție. Este ajutat de toate celelalte principii Lean.

Ce este TPM (Total Productive Maintenance)?

TPM reprezintă un sistem care menține și îmbunătățește siguranța și calitatea sistemelor de producție, prin echipamente, mașini, angajați și procese. Scopul acestui principiu Lean Management este de a evita avariile și întârzierile sistemului de producție.

structura TPM

CONTACTAȚI-NE

PRIMIȚI MAI MULTE DOCUMENTAȚII DESPRE MODELUL NOSTRU

Vrei să afli mai multe despre asta?

PROGRAMAȚI UN APEL CU ECHIPA NOASTRĂ DE CONSULTANȚĂ

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.