Ce este coaching-ul la locul de muncă și de ce este important?

Coaching-ul este un proces în care o persoană o ajută pe alta să învețe și să crească. Trainerii (Coaches) sunt de obicei experți în domeniile lor și au o înțelegere profundă a ceea ce este nevoie pentru ca cineva să se descurce. Lucrează cu oamenii pentru a-i ajuta să rezolve provocările, să depășească dificultățile sau să atingă obiectivele. Coaching-ul poate fi aplicat în orice cadru de lucru, dar este cel mai adesea folosit în contextul dezvoltării leadershipului sau al formării echipei. Este important pentru că acesta îi ajută pe angajați să-și dezvolte abilitățile de care au nevoie pentru a performa mai bine, ceea ce, la rândul său, are o influență pozitivă atât asupra companiei, cât și asupra individului. Iată câteva sfaturi pentru a începe dacă vă gândiți la coaching ca o modalitate de a vă îmbunătăți performanța la locul de muncă.

De ce este Important?

Beneficiile coaching-ului sunt multe. Ajută angajații să-și dezvolte abilitățile de care au nevoie pentru a performa mai bine și poate influența pozitiv compania. Coaching-ul poate fi aplicat în orice cadru de lucru, dar este cel mai adesea folosit în contextul dezvoltării leadershipului sau al formării echipei.

coach-by-board-2021-09-24-04-00-47-utc

Cum să începeți coaching-ul

Dacă sunteți interesat de coaching ca o modalitate de a vă îmbunătăți performanța la locul de muncă, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a începe. Mai întâi, gândiți-vă la ce vreți să lucrați cu trainerul vostru. Unele obiective comune ale coaching-ului includ dezvoltarea leadershipului, formarea echipei sau chiar dezvoltarea personală. De asemenea, trebuie să vă gândiți cine este calificat să vă antreneze și ce stil de coaching folosesc. Poate fi util să citiți despre diferitele stiluri, astfel încât să puteți identifica unul care se va potrivi cel mai bine nevoilor dvs. De asemenea, ar trebui să începeți prin a pune întrebări despre cum funcționează coaching-ul și dacă este persoana potrivită pentru job. La urma urmei, ar trebui să vă simțiți confortabil cu cineva care vă va ajuta să vă modelați abilitățile și potențialul viitor într-un fel.

La ALFRA folosim abordarea Toyota Kata pentru a dezvolta rutine de coaching și învățare în cadrul echipelor.

t-kata-at-flexiforce-13

La ce să vă așteptați de la o sesiune de coaching

Coaching-ul este un proces în care o persoană (coach) o ajută pe alta să învețe și să crească. Trainerii sunt de obicei experți în domeniile lor și au o înțelegere profundă a ceea ce este nevoie pentru ca cineva să se descurce. Lucrează cu oamenii pentru a-i ajuta să rezolve provocările, să depășească dificultățile sau să atingă obiectivele. Coaching-ul poate fi aplicat în orice cadru de lucru, dar este cel mai adesea folosit în contextul dezvoltării leadershipului sau al formării echipei.

Un coach vă va pune o serie de întrebări semnificative, care sunt special concepute pentru a vă ajuta să identificați care sunt obiectivele dvs. Coach-ul vă va cere, de asemenea, să descoperiți ce convingeri sau obiceiuri pot împiedica atingerea acestor obiective.

achieving-goals-and-ambitions-2021-09-02-01-03-07-utc

Beneficiile lucrului cu un Coach

Trainerii pot ajuta cu o varietate de probleme la locul de muncă. Sunt deosebit de utili pentru angajații care se confruntă cu provocări la locul de muncă sau care se luptă să își atingă obiectivele. Coaching-ul este eficient în special pentru cei care au nevoie să învețe noi abilități sau să se adapteze la schimbările de la locul de muncă, cum ar fi un nou supervizor sau sarcini de serviciu, deoarece pot oferi expertiză și perspectivă. Coaching-ul poate fi, de asemenea, util pentru cei care au nevoie de sprijin suplimentar și motivație pentru a atinge un obiectiv.

Coaching-ul oferă câteva beneficii suplimentare pe care alte metode nu le oferă. De exemplu, coaching-ul creează un plan individualizat cu obiective și rezultate specifice, care sunt adaptate nevoilor dvs. – ceva care poate fi dificil atunci când încercați să vă dezvoltați abilitățile pe cont propriu. În plus, acesta vă permite să lucrați îndeaproape cu cineva din cadrul companiei dvs. care are aceeași educație, experiență și background ca și dumneavoastră.

applauding-to-coach-2021-09-24-03-30-41-utc

Concluzie

Coaching-ul este un instrument important pentru profesioniștii care doresc să profite la maximum de cariera lor. Acesta ajută angajații să identifice abilitățile de care au nevoie pentru a avea succes și să lucreze pentru a depăși orice provocări cu care se confruntă.

Un coach bun va lucra cu dvs. pentru a vă ajuta să vă identificați obiectivele, apoi vă va oferi instrumentele și resursele necesare pentru a ajunge acolo. Este o modalitate excelentă de a vă identifica punctele forte și punctele slabe și de a vă da seama cum să folosiți aceste cunoștințe.

Coaching-ul poate fi o parte valoroasă a planului vostru de dezvoltare profesională, dar este important să alegeți un coach care vi se potrivește. Asigurați-vă că studiați tema înainte de a decide cine va fi cel mai bun coach pentru dvs.

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.