Making Materials Flow

Deși eficiența în producție este importantă, nu este de sine stătătoare, una dintre cheile succesului Lean este rolul pe care planificarea și controlul producției îl joacă în organizație.

banner-host-plants-2
Making Materials Flow

Vocea clientului trebuie să fie clară și consecventă prin fluxul de producție, comunicarea de la client, furnizori, producție și inginerie reprezintă cheia succesului.

DETALII

Obiectiv:

Crearea unui model în care stocarea și transportul materialului sunt reduse, prin definirea unor metode de lucru pentru a crea un flux controlat de materiale (Kanban).

O echipă multifuncțională va fi definită din următoarele funcții: Controlul producției și Logistică, Fabricație, Inginerie, Îmbunătățire C.

BENEFICII
 • Eliminarea zonelor de stoc, (niveluri WIP, manipulare și reducerea spațiului)
 • Îmbunătățire lead time pentru proces
 • Dezvoltarea unui sistem pull pentru a reduce planificarea și a permite echipei de producție să gestioneze fluxul de lucru
 • Reducerea muncii de manipulare (stivuitor)
Exemple de cazuri
Exemple de cazuri

Învațăți conceptele din exemple, exerciții de grup și experiența trainerilor

Ghid de implementare
Ghid de implementare

Ghid pentru propria implementare

Exerciții în zona de producție
Exerciții în zona de producție

Activități efectuate direct în zona de proces

Abordarea dezvoltării echipei > Eu fac, noi facem, voi faceți

materials-flow

Instruiți de Consultanți Lean

nicolae-gligor

Nicolae Gligor

Lean Management Senior Consultant

Nicolae are peste 25 de ani de experiență de succes în diferite industrii: auto, chimie, automatizare și Electronică, Aerospațială, conducând implementarea site-urilor green field.
A stabilit bazele unei culturi de îmbunătățire continuă și a condus proiecte de rezolvare a problemelor cu probleme de afaceri complexe pe mai multe site-uri din Europa, America de Nord, Australia și Asia.

Trajectory Highlights - Extinde Biografia

A avut roluri precum Senior Quality Manager, Global Quality Improvement Manager, Lean Deployment Specialist, Business Excellence Leader, Senior Project Manager și Industrial Performance Leader pentru Dacia, Honeywell și Renault-Nissan.

 • Responsabil pentru alinierea sistemului de operare Honeywell la nivel global, Nicolae a sprijinit implementarea globală a sistemului de producție Honeywell „Order to Cash” în toate grupurile strategice de afaceri.
 • A condus proiecte spin-off care au transferat unitățile de producție și centre de distribuție care implică locații în Regatul Unit, Germania, Italia, România și Republica Cehă.
 • Fostul Senior Quality Manager al Dacia Power rain ; Transmission Sites, conducea o echipă de calitate formată din 260 de membri, premiat drept cel mai bun site Power-train al grupului Renault Mecanique pentru performanță de calitate.
 • La Renault-Nissan a condus echipele Tiger în departamentele de economisire a energiei, mentenanță, scule de tăiere și lichide industriale, folosind instrumente digitale și abordări ale Industriei 4.0.
 • Implementarea sprijinită a conceptului și a abordării Build in Quality, în calitate de expert în materie, în cadrul Grupului de afaceri al sistemelor de transport care afectează reducerea timpului de ciclu, non-value added și costul calității proaste.
 • Certificat în Six Sigma Black Belt, Expert Lean, Train the Trainer, VDA și IATF
 • A condus procesele „Certificări de excelență” în site-ul de producție și distribuție din SUA, EMEA și APAC pentru peste 40 de locații.
 • Certificat profesional MBA în management și Licență în Inginerie Auto – Universitatea din Pitești, România
edgar-circle-profile-picture

Edgar Cardenas

Lean Advisor & Coach – Europe Operations Director

Edgar deține experiență multiculturală (România, Ungaria, Rusia, Mexic, Columbia, Spania, SUA…) oferind suport companiilor în călătoria de îmbunătățire bazată pe dezvoltarea echipelor pentru a îmbunătăți calitatea oamenilor și a proceselor, în diferite industrii precum: componente auto, Fabricație de Electronice, Aerospațial, Mâncare & Băuturi, Materiale Plastice, Centre de Servicii, Servicii Logistice, printre altele.

Trajectory Highlights - Extinde Biografia
 • Edgar deține experiență ca și coach lean de peste 10 ani, și conduce operațiunile Europene ALFRA din 2014, dezvoltând organizații în țări ca Spania, România, Rusia, sau Ungaria. Recent, el a oferit suport companiilor ca Bosch, Hino Motors, Mercedes Benz, Kimball, Zebra technologies, Takata, Inteva Products, Dawn Foods, BOA, Mars, Rubbermaid, Faist Group, Emerson, Exide, Harsha Engineers, Steelcase.
 • Edgar este consultant pentru diferite organizații la nivel de conducere, oferind suport în limbi precum Engleză, Spaniolă și Română.
 • Din 2012, Edgar dezvoltă antrenori folosind abordarea Toyota Kata, creând capabilitate în cadrul companiilor.
 • El este un vorbitor operațional de excelență la Conferințe și Summituri internaționale de Lean.
 • El a dezvoltat și antrenat peste 1000 de manageri și lideri în filozofia de Management Lean.
 • Certificat ca Practicant Lean & Six Sigma s Black Belt de către IIE, Atlanta , Georgia.
 • Diplomă de Licență în Inginerie Industrială & Management de la Universidad Autonoma de Nuevo Leon.
 • Edgar a fost antrenat și dezvoltat profesional de către lideri renumiți ca: Ritsuo Shingo (Fost Președinte Toyota), PhD. Jeffrey Liker (The Toyota Way), Gary Convis (Fost VP al Toyota N.A. )

Receive in your email the brochure with all details

Vreți să mergeți mai departe? Vă putem răspunde la orice întrebare.

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.