7 Beneficii ale unei culturi organizaționale sănătoase

Ce este cultura organizațională? Cultura organizațională reprezintă valorile, credințele și practicile comune ale unei organizații. Acesta este modul în care membrii unei organizații își văd munca, colegii și pe ei înșiși. O cultură organizațională puternică și sănătoasă poate oferi multe beneficii unei organizații, inclusiv productivitate crescută, sănătate și bunăstare îmbunătățită a angajaților, rate reduse de absenteism și turnover (ritmul în care angajații părăsesc locul de muncă și sunt înlocuiți), satisfacție crescută a clienților, niveluri mai ridicate de inovație, rate sporite de angajament și niveluri îmbunătățite de comunicare cu angajatii si clientii.

1. Productivitate crescută

O cultură organizațională sănătoasă oferă un mediu în care angajații vor fi mai productivi. Atunci când oamenii au sentimentul de apartenență, se vor simți împuterniciți și nivelul de productivitate se va îmbunătăți. Angajații sunt mai predispuși să faca eforturi suplimentare dacă sunt investiți în companie.

organizational-culture3

2. Îmbunătățirea Sănătății și Bunăstării angajaților

Angajații sunt adesea trecuți cu vederea când vine vorba de bunăstarea lor. Ei sunt, în general, cei care petrec cel mai mult timp la serviciu, dar sunt și cei care beneficiază cel mai mult dintr-o cultură organizațională sănătoasă. Aceasta poate include totul, de la câte pauze au până la ce mănâncă la prânz și multe altele.

În general, angajații trebuie să simtă că munca lor contează și că au un impact pozitiv asupra locului de muncă. Atunci când o organizație are valori, credințe și practici puternice în vigoare, se vor manifesta în etica de lucru a angajatului și în atitudinea acestuia față de companie. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea sănătății și a bunăstării angajaților făcându-i să se simtă mai conectați la munca lor.

3. Satisfacție crescută a clienților

Pe măsură ce satisfacția clienților crește, la fel crește și profiturile afacerii. O cultură organizațională puternică va duce la creșterea satisfacției clienților. Motivul din spatele acestui lucru este tendința clienților de a rămâne loiali unei companii cu o cultură sănătoasă și angajați care sunt mulțumiți de locul lor de muncă.

organizational-culture2

4. Niveluri superioare de inovație

Inovația este crearea de noi idei, procese sau produse. Când aveți o forță de muncă foarte implicată și motivată, există mai multe oportunități de inovare. Angajații vor colabora mai mult la locul de muncă și acest lucru va duce la un mediu care încurajează creativitatea și inovația.

5. Rate reduse de absenteism și turnover

O cultură organizațională sănătoasă poate face angajații dvs. mai fericiți, mai implicați și să muncească mai mult. Aceasta înseamnă că vor fi mai puțin probabil să lipsească de la serviciu sau să renunțe la locul de muncă. Dacă doriți să economisiți bani pe termen lung și să reduceți ratele de rotație, atunci trebuie să creați o cultură organizațională puternică și sănătoasă.

organizational-culture4

6. Implicarea sporită a angajaților

Când cultura organizațională este sănătoasă și puternică, angajații sunt mai implicați și vor rămâne în companie mai mult timp. Organizațiile cu culturi sănătoase au o rată de retenție mai mare printre talentele lor de top, ceea ce ajută organizația să evite ratele ridicate de turnover, un cost major pentru multe organizații.

7. Niveluri de comunicare crescute între management, angajați și clienți

O cultură organizațională puternică și sănătoasă poate oferi niveluri crescute de comunicare între management, angajați și clienți.

O schimbare culturală în cadrul organizației către „o voce, un mesaj” asigură faptul că angajații înțeleg misiunea și viziunea companiei. Acest lucru încurajează colaborarea între organizații și ajută la stimularea unui sentiment de unitate între valorile companiei și acțiunile acesteia.

organizational-culture1

Concluzie

Cultura organizațională reprezintă un aspect important al afacerilor moderne. Afectează modul în care lucrează angajații dvs., modul în care clienții interacționează cu afacerea dvs. și modul în care compania dvs. funcționează intern. O cultură care promovează productivitatea și inovația este o cultură care va prospera. Beneficiile unei culturi organizaționale puternice sunt prea multe pentru a fi enumerate, dar cea mai importantă este probabil cea mai evidentă. Angajatii. Atunci când oamenii sunt fericiți în slujba lor, au șanse mai mari să rămână la bord, ceea ce înseamnă că au șanse mai mari să fie implicați și productivi. Și când angajații sunt fericiți, la fel sunt și clienții.

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.