5 metode de a face mai puține greșeli la locul de muncă

Greșelile apar, dar cheia este să preveniți repetarea lor. Dacă faceți greșeli în mod constant la locul de muncă, s-ar putea să vă împiedice să avansați sau să vă atingeți potențialul maxim. Dacă sunteți gata să mergeți mai departe și să nu mai faceți atât de multe greșeli, aceste cinci sfaturi vă pot ajuta să faceți acest lucru. Nimeni nu este perfect, dar folosind aceste trucuri, veți observa o îmbunătățire a muncii voastre zi de zi. Greșelile sunt o parte naturală a vieții – ceea ce contează cel mai mult este felul în care le răspundem atunci când apar inevitabil. Marii lideri înțeleg acest lucru și continuă să lupte pentru creștere personală chiar și în mijlocul provocărilor dificile și situațiilor stresante. Pentru a evita să faceți aceeași eroare de două ori, iată câteva modalități care vă pot ajuta să faceți acest lucru:

1. Creați un Checklist

Checklists can help you avoid costly and time-consuming mistakes when it comes to work processes. You may already use them in your daily life – think about the safety precautions a pilot takes before takeoff or the items you need to buy at the grocery store. You can use checklists in place of memory triggers, ensuring that you don’t overlook any steps, no matter how minor they may seem. And if you’re responsible for managing others, you can also use checklists to help employees follow company policies and properly complete tasks. If you want to reduce the number of mistakes you make at work, start by creating a checklist for each part of your job. This includes items such as meeting deadlines, filing expenses, or even interacting with colleagues. Once you have your checklist in place, make sure to review it at the start of each day. This will help you avoid forgetting important steps. You can also try making copies of your checklist to leave in multiple locations, such as your desk, computer, or notebook. This way, you can always access your checklist, even if others have borrowed your materials.

prevent-mistakes1

2. Eliminați distragerile

Distragerile la locul de muncă sunt incredibil de frecvente, dar adesea pot duce la greșeli costisitoare. Dacă nu acordați o atenție deosebită muncii dvs., puteți ajunge să va ia mult timp decât este necesar sau chiar să faceți greșeli care vă impun să reluați munca. Chiar și ceva atât de simplu precum ascultarea muzicii pe computer poate fi o formă de distragere a atenției. Și distragerile mai serioase, cum ar fi verificarea rețelelor sociale, vă pot face cu adevărat să faceți încurcătură la serviciu. Pentru a reduce numărul de greșeli pe care le faceți la locul de muncă din cauza distragerii atenției, începeți prin a profita la maximum de timpul vostru singur. Dacă sunteți mereu distras la locul de muncă, puteți beneficia de un birou cu ușă sau de a lucra de la distanță, dacă este posibil. De asemenea, puteți încerca să implementați câteva căști cu anulare a zgomotului sau o carcasă pentru laptop cu anulare a zgomotului, care poate bloca zgomotele care distrag atenția.

prevent-mistakes2

3. Nu mai încercați să faceți multitasking

Multitasking-ul vă poate face să simțiți că faceți mai mult într-o perioadă mai scurtă de timp, dar cercetările au arătat că vă poate reduce productivitatea. Când încercați să faceți mai multe lucruri deodată, într-adevăr comutați înainte și înapoi între sarcini, ceea ce poate dura mai mult timp decât a face un singur lucru la un moment dat. Dacă încercați în mod constant să faceți mai multe sarcini la locul de muncă, s-ar putea să faceți greșeli din cauza practicii care pierde timpul. Dacă țineți cont de acest lucru, vă puteți îmbunătăți productivitatea și puteți reduce numărul de greșeli pe care le faceți. Pentru a nu mai încerca să faceți mai multe sarcini la locul de muncă, începeți prin a crea o listă de activități pentru ziua respectivă, împreună cu termene limită și exemple ale muncii dvs. În acest fel, vă puteți concentra atenția asupra unui singur lucru la un moment dat și nu vă veți simți presat să terminați totul deodată. Dacă sunteți gata să puneți capăt multitasking-ului, puteți încerca, de asemenea, să le cereți altora să nu vă mai distragă atenția. Dacă nu știu că încercați să vă concentrați pe un singur lucru la un moment dat, este posibil să nu-și dea seama de greșeala lor.

prevent-mistakes3

4. Nu mai amânați

Amânarea vă poate face mai probabil să faceți greșeli la locul de muncă – și chiar vă poate costa slujba. Chiar și amânarea aparent inofensivă, cum ar fi amânarea unei sarcini mici, poate avea un impact mare. Dacă amânați depunerea unui raport până în ultimul minut, ați putea ajunge să vă grăbiți să-l finalizați și, ca urmare, să faceți erori costisitoare. Dacă amânați la serviciu, poate doriți să examinați de ce amânați lucrurile. Vă simțiți nemotivat? Sau poate că încercați să evitați o sarcină provocatoare. În orice caz, ar trebui să încercați să treceți de el cât mai curând posibil. Dacă amânați o sarcină, împărțiți-o în părți mai mici și apoi concentrați-vă pe finalizarea unei părți la un moment dat, până când sarcina generală este terminată. Dacă sunteți gata să puneți capăt amânării, vă recomandăm să căutați ajutor dacă este o problemă serioasă.

prevent-mistakes4

5. Încercați să vă automatizați fluxurile de lucru ale sarcinilor

Majoritatea companiilor folosesc automatizarea pentru a îmbunătăți eficiența și a reduce costurile. Deși acest lucru este excelent pentru rezultatul companiei dvs., vă poate ajuta, de asemenea, să evitați greșelile costisitoare atunci când vă îndepliniți sarcinile de serviciu. Dacă sunteți responsabil pentru introducerea manuală a datelor în sistemul informatic al companiei dvs., de exemplu, puteți face erori din când în când. Dacă sunteți responsabil pentru introducerea datelor despre clienți, de exemplu, și un client vă contactează cu o eroare în evidențele sale, este posibil să nu aveți o modalitate ușoară de a o corecta. Dacă puteți ajuta compania să implementeze automatizarea, puteți evita aceste erori. De exemplu, dacă sunteți responsabil pentru introducerea datelor, puteți cere să aveți instalat un instrument de automatizare, care vă permite să corectați cu ușurință înregistrările clienților.

prevent-mistakes5

Concluzie

Greșelile sunt inevitabile, dar nu trebuie să fie definitive. Dacă sunteți dispus să reflectați asupra acțiunilor proprii, să învățați din greșelile voastre și să luați măsuri pentru a le corecta, puteți avea încredere în abilitățile voastre de a reuși. Prin implementarea acestor sfaturi, vă puteți asigura că preveniți greșelile costisitoare la locul de muncă, atât pentru dvs., cât și pentru echipa dvs.

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.