Cum distruge organizația burnoutul angajaților?

Locul de muncă de astăzi este rapid și solicitant, dar nu este nimic nou. Am jonglat cu mai multe responsabilități, cu cerințe concurente și cu o atenție fragmentată de zeci de ani. Singurul lucru care s-a schimbat este ritmul cu care munca și viețile noastre digitale continuă să se accelereze. În această lume hiperconectată de conectivitate 24/7, poate fi dificil să ne deconectăm – chiar și în afara orelor de lucru.

Știați că angajații care suferă întotdeauna de burnout la locul de muncă sunt:

  • Cu 60% mai predispuși la o zi de concediu de boală
  • 50% mai puțin probabil să creeze o colaborare bună cu șeful
  • Șanse mai mari cu 200% să-și părăsească locul de muncă
  • Cu 10% mai puțin încrezători în munca lor

1. Ce este burnoutul angajaților?

Burnout-ul este o stare de epuizare mentală, emoțională și fizică cauzată de perioade prelungite de stres. Nu este o afecțiune fatală, dar poate duce la scăderea productivității și chiar la depresie care pune capăt carierei dacă este lăsată necontrolată. Burnout-ul poate afecta pe oricine, indiferent de profesie sau rol. Deoarece este o stare de stres prelungit, semnele de burnout pot varia in funcție de persoană. Cu toate acestea, simptomele comune includ senzații de oboseală, cinism și motivație redusă. Unii oameni experimentează, de asemenea, schimbări în sănătatea lor fizică ca urmare a stării lor mentale – în special, insomnie, probleme digestive și dureri de cap.

burnout5

2. Ce cauzează burnoutul angajaților?

Organizațiile se luptă adesea să înțeleagă ce înseamnă implicarea angajaților și cum să o realizeze. Unul dintre cei mai importanți pași este înțelegerea clară a factorilor care sunt susceptibili de a duce la burnout și la lipsa de implicare angajaților. Acestea includ:

Lipsa de control și autonomie – A simți că ai puțin control asupra muncii și vieții tale poate daună grav sănătății tale mintale. Unii oameni tânjesc la structură și la granițe clare, dar pentru alții, dacă au prea multe reguli și restricții, îi poate face să simtă că viața lor nu este sub controlul lor.

Lipsa de recunoaștere – Să simți că aporturile tale nu contează și că nimeni nu observă munca ta grea este o rețetă pentru lipsa de implicare. Acest lucru se poate întâmpla atunci când organizația dvs. nu recunoaște eforturile angajaților.

Lipsa echilibrului dintre viața profesională și cea privată – Oamenii au așteptări și nevoi diferite legate de modul în care își doresc să-și petreacă timpul și de modul în care doresc să fie tratați de angajatori. Acest echilibru poate fi deosebit de dificil de navigat atunci când organizația dvs. are operațiuni 24/7.

burnout2

3. Consecințele burnoutului angajaților

Consecințele burnoutului angajaților pot fi de anvergură și de lungă durată. Acestea includ impacturi negative asupra fluctuației angajaților, productivității, reținerii, sănătății și bunăstării. Dacă este lăsată necontrolată, epuizarea poate avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra profitului vostru.

Impact negativ asupra reținerii angajaților – Nivelurile ridicate de rotație a angajaților pot avea un impact semnificativ asupra profitului organizației dvs. Menținerea angajaților cu performanțe înalte vă va ajuta să reduceți costurile asociate cu angajarea și formarea noilor angajați.

Impact negativ asupra productivității – Atunci când angajații sunt epuizați, este mai puțin probabil ca aceștia să aibă performanțe optime. S-ar putea să simtă că nu sunt capabili fizic să facă cea mai bună treabă. Când se întâmplă acest lucru, poate dura luni pentru a se recupera.

Impact negativ asupra sănătății și bunăstării – Atunci când angajații sunt epuizați, este mai probabil să se confrunte cu probleme de sănătate care pot duce la cereri costisitoare de asigurări de sănătate.

burnout3

4. Sfaturi pentru a ajuta la oprirea valului de burnout a angajaților

Abordați activ recunoașterea angajaților – Asigurați-vă că aveți sisteme clare de recunoaștere și recompensă pentru a recunoaște contribuțiile și realizările angajaților dvs. Stabilirea unei culturi a recunoașterii vă poate ajuta să alungați sentimentele de epuizare prin recunoașterea impactului pozitiv pe care angajații dvs. îl au asupra clienților și colegilor lor.

Adoptați o abordare activă a autonomiei angajaților – Creați limite clare, astfel încât angajații să știe ce așteptați de la ei, dar și oferiți-le autonomia de care au nevoie pentru a îndeplini aceste așteptări. Ajutați-vă angajații să se simtă împuterniciți să ia decizii, să rezolve probleme și să contribuie la munca lor, fără a simți că sunt “micro-managed”.

Adoptați o abordare activă a echilibrului dintre viața profesională și viața privată – Creați o cultură care îi sprijină pe angajați în îndeplinirea așteptărilor lor privind echilibrul dintre viața profesională și viața privată. Aceasta ar putea include stabilirea unor politici și proceduri clare pentru a sprijini angajații care sunt părinți sau au grijă de o persoană dragă sau care se confruntă cu perioade semnificative de provocări personale sau de sănătate.

burnout1

Concluzie

Burnoutul angajaților poate avea un impact semnificativ asupra profitului organizației dvs. Poate avea un impact negativ asupra productivității, reținerii și asupra sănătății și bunăstării generale a angajaților dvs. Pentru a reduce riscul de epuizare a angajaților, concentrați-vă pe crearea unui mediu de lucru care oferă autonomie, recunoaștere și echilibru între viața profesională și viața privată. În cele din urmă, fiți proactivi în identificarea și abordarea factorilor care sunt susceptibili de a duce la burnoutul angajaților dvs.

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.