5 Sfaturi pentru o Comunicare Eficientă la Locul de Muncă

Locul de muncă poate fi un mediu stresant, așa că nu este de mirare că comunicarea poate fi uneori dificilă. Chiar și cu cele mai bune intenții, este posibil ca oamenii să nu înțeleagă întotdeauna ce vrei să spui.

Acest lucru poate fi deosebit de neliniștitor pentru cei care au dificultăți în a comunica cu ceilalți. Cu toate acestea, nu este dificil de făcut și există câteva modalități simple de a îți îmbunătăți abilitățile de comunicare. Dacă vrei să reușești în munca ta, învață cum să comunici eficient cu ceilalți. Continuă să citești pentru a afla mai multe despre cum să comunici eficient la locul de muncă.

Fii deschis la feedback

Este esențial să fii deschiși la feedback. Indiferent dacă lucrezi cu un coleg sau cu un manager, fii gata să-i spuni cum te descurci și să oferi orice sugestii pe care le ai pentru îmbunătățire. Poate fi deranjant să te deschizi, dar vrei să poți oferi o modalitate de a te ajuta să reușești. Oferă critici constructive și faceți acest lucru într-un mod amabil și prietenos.

white-board-with-post-its-on-it-feedback-board-o-2021-08-30-22-06-03-utc

Fii atent la limbajul corpului

Deși nu poți vedea limbajul corpului membrilor echipei tale, cu siguranță poți acorda atenție limbajului corpului tău. Dacă cineva pare să devină frustrat sau supărat, este important să observi asta și să încerci să-ți dai seama de ce. În mod similar, dacă cineva emană pozitivitate și entuziasm, poți încerca să emulezi asta atunci când comunici cu acea persoană. Este important să fii atent la felul în care te porți și la felul în care alți oameni îți răspund.

communication4

Stabiliți așteptări clare

Oamenii sunt adesea prinși în detalii, dar cel mai important factor este relaționarea. Poți avea cele mai bune practici din lume, dar dacă oamenii nu au încredere și nu se respectă unii pe alții, nu va conta. Stabilește așteptări clare chiar de la început. Spune clar cât de des vă veți întâlni unul cu celălalt, cum vă veți comunica progresul și ce așteptări aveți unul de la celălalt. Asigură-te că vei clarifica rolul fiecărei persoane în cadrul echipei și ce contribuții ar trebui să aducă.

communication3

Verificați cu echipa

Este important să vă întâlniți des cu membrii echipei. În mod ideal, ar trebui să vă întâlniți o dată pe săptămână, dar dacă descoperiți că vă întâlniți mai des sau mai rar, nu faceți nicio modificare decât dacă echipa dorește. Este important să păstrați liniile de comunicare deschise, astfel încât să vă puteți pune la curent cu membrii echipei. Dacă cineva are dificultăți cu un proiect sau cu un termen limită, oferiți-vă să ajutați dacă puteți. S-ar putea să nu fie ceva ce poți face în acest moment, dar este important să anunți membrii echipei tale că pot conta pe tine. Dacă un membru al echipei se luptă cu o anumită sarcină, oferă-te să-l ajuți cât poți de mult.

communication2

Nu îți fie teamă să ceri ceea ce ai nevoie

Când începi, poate fi deranjant să ceri direct o mărire de salariu sau responsabilități suplimentare. Cu toate acestea, este important să îți păstrezi convingerile și integritatea. Dacă crezi că meriți o mărire de salariu sau mai multe responsabilități, nu-ți fie teamă să le ceri. Spune-i managerului tău de ce crezi că ar trebui să primești acea mărire sau responsabilități suplimentare și s-ar putea să fii surprins de rezultat.

Poate fi frustrant atunci când nu înțelegi de ce nu primești oportunitățile pe care crezi că le meriți, dar nu-ți fie teamă să ceri ceea ce meriți. Dacă nu primești ceea ce crezi că meriți, nu-ți fie teamă să anunți managerul tău. Poate fi ceva la care trebuie să se uite mai atent.

communication1

Concluzie

Comunicarea este una dintre cele mai importante abilități pe care le poți avea în orice loc de muncă. Indiferent dacă este în viața personală sau la locul de muncă, este esențial să poți comunica eficient cu ceilalți. Sfaturile de mai sus te vor ajuta să îți îmbunătățești abilitățile de comunicare, așa că asigură-te că le ai în vedere atunci când interacționezi cu ceilalți. Cu puțină practică, vei putea comunica mai eficient cu ceilalți în viața de zi cu zi și la locul de muncă.

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.