Cum să împuterniciți angajații: 4 moduri de a spori moralul

Cum să împuterniciți angajații: 4 moduri de a spori moralul

Împuternicirea angajaților dvs. înseamnă mai mult decât să le oferiți un loc la masă. Este vorba de a vă ajuta să vă asigurați că dețin ceea ce au nevoie pentru a reuși. Cum faceți asta întrebați? Iată patru moduri de a vă împuternici angajații și de a spori moralul și productivitatea. Un angajat care este împuternicit este cel care își înțelege rolul în companie și are autonomia și încrederea de a-și face treaba corect. În acest articol, vom explora patru moduri de a vă ajuta angajații să se simtă împuterniciți, astfel încât să poată face cea mai bună muncă.

Ce este împuternicirea?

Cei mai mulți dintre noi credem că împuternicirea este ca o persoană care are capacitatea de a face o schimbare, dar, în realitate este o filozofie. În loc să schimbați comportamentul cuiva, împuternicirea face ca aceștia să își schimbe mentalitatea. Am văzut cum împuternicirea unei persoane înseamnă că este responsabilă de cariera sa și că este susținută într-un mod care îi permite să își asume propriile alegeri și rezultate. Cheia pentru împuternicirea angajaților dvs. este dublă: să le oferiți control și să îi puneți pe scaunul șoferului. În timp ce un angajat căruia i se acordă controlul are control asupra carierei sale, este, de asemenea, esențial să îl împuterniciți să înțeleagă rolul său în companie, atât în ceea ce privește ceea ce fac, cât și de ce.

 

“People want guidance, not rhetoric. They need to know what the plan of action is and how it will be implemented. They want to be given the responsibility to help solve the problem and the authority to act on it.”

~Howard Schultz, Starbucks

De ce este important să ne împuternicim angajații?

Când angajații se simt împuterniciți, își pot face treaba mai eficient și pot contribui la îmbunătățirea productivității și a succesului companiei. Vor fi mai productivi, mai implicați și vor rămâne în compania dvs. mai mult timp. Știm cu toții sentimentul de îndoială, anxietate sau frică pe care îl simțim uneori atunci când îndeplinim o sarcină specifică. S-ar putea ca colegul tău să te depășească și să-ți ia locul. Sau s-ar putea să vă simțiți nesigur cu privire la un anumit proiect la care lucrați. Anxietatea pe care o simțiți poate duce la lipsa de încredere și, ulterior, la o muncă mai puțin eficientă. Când te simți încrezător, te simți motivat, mai concentrat și mai angajat. Și asta se traduce prin muncă mai bună și rezultate mai bune. A oferi angajaților tăi capacitatea de a-și face treaba eficient este o putere.

 

“It’s not the tools you have faith in–tools are just tools–they work, or they don’t work. It’s the people you have faith in or not.” ~Steve Jobs

Steve Jobs

Cum să ne împuternicim angajații

Cum vă împuterniciți angajații? Iată câteva idei:

 

1) Fiți clari cu privire la rolurile lor

Știm cu toții că nu are rost să le cereți angajaților să îndeplinească o sarcină care nu se află în descrierea postului lor, dacă nu știți clar care sunt rolurile lor. Cu toate acestea, poate fi greu pentru lideri să facă acest lucru atunci când nu înțeleg ce ar trebui să facă. Pentru a obține claritate, este o idee bună să participați la un curs precum „Echipe de conducere: obiceiuri ale liderilor extrem de eficienți” și să ascultați ce prezintă aceștia. În timpul unui seminar recent pentru profesioniștii în resurse umane, am fost surprins să aflu că obișnuința managerilor de a împiedica angajații lor este o problemă serioasă. Dar, nu trebuie să fie! Este nevoie doar de puțin timp și efort pentru a obține claritate despre rolurile angajaților dvs.

 

2) Oferiți-le muncă semnificativă

Poate că primul lucru pe care îl puteți face pentru a vă împuternici angajații este să le oferiți o muncă semnificativă de făcut. Când priviți cum sunt atribuite sarcinile, acestea devin adesea mult prea specifice pentru scopul lor. Unui angajat i se poate da o listă de sarcini pentru a face un lucru, dar ajunge să petreacă ore întregi făcând ceva complet diferit. Sau este posibil să li se ofere o sarcină complet lipsită de legătură, dar este prea greu de terminat. Oricum ar fi, trebuie să păstrăm sarcinile clare. Este ușor pentru un angajat să se simtă neputincios atunci când i se atribuie multe sarcini de făcut. Când le oferiți o muncă semnificativă, aceștia se vor simți încrezători în rolul lor și se vor simți mai împuterniciți. Lucrăm Împreună. Împuternicirea este o stradă cu două sensuri. Vă puteți împuternici angajații permițându-le pur și simplu să își facă treaba fără micromanagement.

 

3) Oferiți-le autonomie

Acordarea autonomiei angajaților dvs. înseamnă că sunt capabili să ia propriile decizii, să lucreze la proiectele pe care le aleg și să finalizeze sarcini fără să li se spună ce să facă. Dacă atribuiți angajaților dvs. un anumit loc de muncă, atunci aceștia trebuie să știe cum să o facă. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că înțeleg exact care este meseria lor. Apoi, trebuie să-i lăsați să continue. Trebuie să fiți dispus să vă asumați responsabilitatea dacă un angajat face o greșeală. Unele greșeli sunt inevitabile; în lumea muncii, greșelile au făcut parte din existența umană încă din zorii timpului. O greșeală se va întâmpla atunci când atribuiți cuiva un loc de muncă care nu poate fi înțeles.

 

4)  Aveți încredere în ei

Există o cantitate incredibilă de responsabilitate care vine cu orice loc de muncă. De fapt, sunt aproape prea multe motive de îngrijorare din start. Dar, dacă sunteți manager, puteți să vă îndepărtați de presiunea angajaților și să vă asigurați că aceștia știu că aveți încredere că ei își fac treaba, într-un fel sau altul. Aceasta înseamnă să aveți încredere în angajații voștri că fac ceea ce trebuie, că respectă politicile și fac lucruri care altfel i-ar putea face să se simtă inconfortabil sau incomod. De asemenea, vă puteți ajuta angajații să înțeleagă în ce fel munca pe care o fac ajută compania. Aceasta înseamnă, de asemenea, încrederea că angajații dvs. vor face partea lor pentru a ajuta afacerea să aibă succes. Uneori, munca angajaților dvs. poate să nu aibă un profil înalt sau să implice resurse semnificative.

Concluzie

Împuternicirea poate fi la fel de simplă ca și așezarea și vorbirea cu angajații despre ceea ce trebuie să facă pentru a se simți împuterniciți. Anunțându-i că înțelegeți cum afectează locurile lor de muncă întreaga companie este cel mai bun mod de a-i motiva să performeze la maxim. Construirea încrederii în relația dintre dvs. și angajații dvs. este esențială pentru îmbunătățirea performanței acestora. Nu numai că va stimula implicarea și productivitatea angajaților, ci va crea și un sentiment de loialitate și proprietate în angajații dvs. Prin împuternicirea angajaților dvs., sunteți capabil să formați angajații pentru succes. Ca orice altceva, acest lucru implică și comunicare și încredere. Este important să purtați aceste conversații cu angajații dvs., astfel încât aceștia să știe că veți fi deschis și transparent cu ei.

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.