Cum scăpăm de obiceiurile proaste: Calea simplă

Ruperea obiceiurilor proaste poate fi dificilă, mai ales dacă le-ai avut de mult timp, dar înțelegerea modului în care se formează acestea de la început este primul lucru pe care îl poți face pentru a începe să le îndepărtezi.

Asumă-ți responsabilitatea

Acest lucru poate părea evident, dar mulți oameni rămân în negare cu privire la obiceiurile lor mult timp după ce au fost stabilite. Neagă că există prostul lor obicei și neagă că trebuie să se schimbe. Cu toate acestea, ne place sau nu, obiceiurile proaste sunt o parte a vieții. Dacă nu îți asumi întreaga responsabilitate pentru obiceiurile tale proaste și nu cauți rădăcina problemei, probabil că vei continua să le faci și să te simți supărat pentru asta. Este posibil să nu ai nicio satisfacție imediată în acest moment, dar pe termen lung să te bucuri de mult mai multe recompense decât ai acum.

Examinează-ți acțiunile

Un pas important în acest plan este să ți examinezi acțiunile. Cine sunt oamenii cu care te înconjori? Sunt influențe pozitive? Viața ta profesională reflectă caracterul tău? Ce comportamente afișezi cu prietenii și familia ta? Ce consecințe are eșecul de a-ți rupe obiceiurile rele? Ce consecințe are faptul că vei continua să utilizezi un produs dăunător? Dacă te simți fără speranță, este în regulă. Poți reveni oricând la acest articol. Deci, ce te oprește?

Ia în considerare consecințele

Trebuie să știi că, oricât de dramatice ar fi experiențele tale din trecut, ele nu reprezintă un motiv pentru a stabili obiceiuri proaste. “Aici și acum” are cea mai mare influență asupra viitorului tău. Un stil de viață sănătos nu necesită sacrificiu, determinare sau efort pentru totdeauna. Un stil de viață de succes are. Nu există un moment mai bun pentru a începe decât acum. Este important să înțelegem că fiecare obicei este ca un atlet care se antrenează.

Înlătură câte un obicei prost, pe rând

Îndepărtarea oricărui obicei presupune timp și dăruire și nu se va întâmpla peste noapte. Dar odată ce ai început să faci mici schimbări în viața ta, vei vedea că schimbarea pozitivă devine rapid un obicei. Vestea bună este că majoritatea obiceiurilor sunt atât de înrădăcinate în viața noastră, încât este relativ ușor să le rupem. Singura provocare reală este să nu te descurajezi.

“A habit cannot be tossed out the window; it must be coaxed down the stairs a step at a time.”

~Mark Twain

Fii pozitiv în legătură cu regresul

Fii pozitiv când îți stabilești obiectivele. Fă-ți obiectivul cât mai specific posibil. Ia-o usor. Asigură-te că obiectivul este durabil pe termen lung. Învață motivele științifice ale formării obiceiului. Folosește știința formării obiceiurilor și a schimbării de comportament cu succes în avantajul tău. Angajează-ți mintea. Păstrează în minte doar schimbarea pe care încerci să o faci. Concentrează-te pe ceea ce vrei să se întâmple, mai degrabă decât pe ceea ce nu vrei să se întâmple. Păstrează o minte deschisă pe măsură ce te gândești la schimbare. Rezistă la luarea deciziilor drastice. Nu te mai compara cu ceilalți. Folosește memento-uri vizuale, cum ar fi fotografii sau calendare, pentru a te ajuta cu obiectivul tău. Ia-ți timp. Implică-ți prietenii și familia.

Concluzie

Cele mai multe obiceiuri sunt greu de rupt deoarece sunt înrădăcinate adânc în minte. Poți începe să-ți formezi noi obiceiuri dacă îți dedici ceva timp pentru a le examina și a le îmbunătăți pe cele pe care le ai deja. Îți poți îmbunătăți viața și poți scăpa de obiceiurile proaste pentru totdeauna.

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.