Ghidul pentru lideri: Cum să conduceți și să stabiliți obiective

Cum să deveniți un lider: calitățile care fac un lider bun sunt diferite de cele care fac un adept bun. Deci, cum poți învăța să conduci? După cum am învățat din propria experiență și de la clienții mei de coaching, nu este suficient să ai o idee bună. Trebuie să îți poți vinde ideea altora și să-i convingi că ai dreptate. Deci, cum poți învăța să conduci? Iată câteva calități care fac un lider bun și sugestii despre cum să le dezvolți.

Calități de lider

Conștientizarea, abilitatea de a recunoaște atunci când gândești prea mult ceva. Când eram mai tânăr, m-am gândit mult la leadership, dar nu am avut întotdeauna succes în a-mi vinde ideile. Eram prea îngrijorat de ceea ce credeau alții despre mine când ar fi trebuit să mă concentrez asupra ideilor mele. Mulți lideri, inclusiv antreprenori, fac asta într-o oarecare măsură. Când vine vorba de a face un produs, de a vinde ideea sau chiar de a efectua apeluri de vânzare, încearcă să se asigure că spun ceea ce trebuie și oamenii răspund. Acesta este de fapt cel mai rău mod de a fi, deoarece îți distrage atenția de la concentrarea asupra a ceea ce contează: obținerea de rezultate. Îți pierzi timpul încercând să te asiguri că spui ceea ce trebuie.

Comunicare

În primul rând, comunicarea este ceea ce face un lider bun. Liderii ar trebui să aibă un plan și să comunice în mod regulat cu membrii echipei lor. În cartea sa „Managing My Boss”, Tom Mash are câteva sugestii pentru a comunica bine: Vorbește cu persoana din dreapta ta (deci nu vorbi unul peste celălalt). Când cineva face o sugestie, ia-o în considerare mai întâi. Dacă nu ești de acord, spune și de ce. Dacă ești de acord, anunță cealaltă persoană că i-ai auzit sugestia și că veți lucra la aceasta. Dacă cineva te întrerupe, oprește-te și lasă-l să-și termine punctul înainte de a continua. Fii clar cu mesajele tale.

teamwork-6jc4eup

Stabilirea obiectivelor

Deci, vrei să devii un lider. Cum faci asta? Dorești să îți stabilești obiective clare și convingătoare. De ce? Un scop este un vis, o dorință de viitor. Un obiectiv te ajută să decizi cum să lucrezi cu pasiune și valorile tale. Nu poți să te prezinți în fiecare zi și să speri că oamenii te vor urma. Trebuie să-ți stabilești un obiectiv care îi va inspira să te urmeze. Deci, stabilește-ți obiective! Setează obiective care obțin rezultate. Cum stabilești obiective? Mai întâi, asigură-te că ai definit valorile tale de bază. Care sunt valorile tale? Sunt pasiune, inspirație, autenticitate? Apoi, definește obiective care te pot duce acolo unde vrei să ajungi. Obiectivele tale trebuie să fie măsurabile, realiste și realizabile. Nu renunța atunci când nu obții rezultate imediate.

set-goal-with-check-box-mwvfknc

Gestionarea timpului

A-ți putea gestiona timpul înseamnă să poți rămâne concentrat pe ceea ce trebuie să realizezi. Este ușor să pierzi din timp când ai multe în farfurie și stingi mereu focuri. După cum a spus unul dintre clienții mei, „parcă nu am niciodată un moment să-mi trag sufletul. Sunt întotdeauna într-un mod de criză. ” Să-ți poți gestiona timpul necesită energie. Cum poți începe să îți gestionezi timpul? Ia un moment pentru a face o pauză și a îți recunoaște gândurile și sentimentele. Când îți observi mintea curgând, amintește-ți să rămâi prezent. Dacă te surprinzi stresându-te, lasă-te să simți emoția, apoi readu-ți atenția asupra respirației.

time-management-retro-red-alarm-clock-htfslvu

Fii susținător

„Liderii dau un ton, nu o agendă”. Rolul tău de lider este să creezi un mediu în care alte persoane să poată să-și împărtășească ideile și să își aducă propriile contribuții. Este esențial să faci acest lucru fără să arăți cu degetele, să le arăți altora unde greșesc. Lăsă alți oameni să își facă greșelile, să descopere cele mai bune soluții și să gândească singuri. Când greșesc, nu încerca să îi „salvezi”. Dacă nu învață singuri, vor continua să facă aceleași greșeli din nou și din nou.

Fii implicat

Cred cu tărie în a începe întâlnirea cu „discuții mici”. Scopul discuțiilor mici nu este să vă dați seama de ceea ce aveți în comun, ci să construiți un raport cu echipa. Nu contează dacă întâlnirea nu este despre tine. Primele impresii sunt importante și trebuie să fie impresiile corecte. Este ușor să crezi că trebuie să impresionezi oamenii cu expertiza ta, dar acest lucru nu este suficient. Ceea ce face un lider bun este să te implici cu oamenii și să fii mai mult decât un expert. Învățați și creșteți. Dacă vei fi un mare lider, trebuie să fii cineva care este dispus să învețe și să-i învețe pe alții. Văd mulți lideri care doresc să conducă, dar nu sunt interesați să predea sau să învețe de la alții.

Concluzie

Liderii ar trebui să aibă un plan și să comunice în mod regulat cu membrii echipei lor. Ei trebuie să creeze un mediu în care alte persoane să poată veni să-și împărtășească ideile și contribuțiile. Trebuie să staabilești obiective care te pot duce acolo unde dorești să mergi, cum ar fi stabilirea unor obiective care să fie măsurabile, realiste și realizabile.

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.