5 moduri simple de a evalua și îmbunătăți cultura organizațională

Cultura organizațională este modul în care oamenii se comportă atunci când cred că nimeni nu îi urmărește. Acel amestec subtil de valori, credințe, tradiții și obiceiuri reunește o echipă sau o sfâșie. Este ceea ce stimulează implicarea angajaților, stimulează inovația și chiar are un impact asupra profitabilității.

O cultură organizațională solidă sprijină, de asemenea, reținerea și dezvoltarea angajaților – deoarece angajații care se simt bine la locul în care lucrează au șanse mai mari să rămână acolo.

O cultură organizațională care le permite angajaților să muncească cel mai bine este un atu pentru orice companie. Mărește implicarea și productivitatea angajaților, reducând în același timp costurile de turnover, stimulând inovația și colaborarea.

1. Fiți curajoși și faceți o evaluare sinceră a culturii voastre actuale.

Când vine vorba de cultura organizațională, ceea ce vezi nu este întotdeauna ceea ce obții. Multe companii au o reputație puternică de excelență într-un domeniu sau altul, chiar dacă angajații lor nu sunt pe deplin fericiți. Uneori, este greu să vedeți crăpăturile din cultura organizațională, deoarece este atât de familiară tuturor celor care lucrează acolo. Atunci când construiți o cultură organizațională mai solidă, este esențial să începeți cu o evaluare onesta a locului în care vă aflați în acest moment. S-ar putea să nu vă pice bine, dar este un prim pas necesar.

Dacă lucrați într-o companie mare, întâlnirea cu un eșantion reprezentativ de angajați din diferite divizii, locații și niveluri este utilă. Întrebați-i despre cultura departamentelor lor și care sunt problemele cele mai importante. Sau, dacă lucrați într-o companie mai mică, puteți programa interviuri individuale cu angajații. Este esențial să obțineți o mare varietate de opinii și să nu auziți doar de la cei mai vocali oameni.

organizational-culture

2. Definiți principiile directoare și valorile organizației voastre.

Odată ce ați identificat problemele cu care vă confruntați și ați făcut o introspecție sinceră, este timpul să le transformați în elemente care pot fi puse în aplicare. Fiecare companie are propriile valori și principii directoare, care pot fi folosite pentru a construi o cultură organizațională mai sănătoasă.

De exemplu, dacă doriți să construiți o cultură mai concentrată pe angajamentul pe termen lung decât pe rezultatele pe termen scurt, o modalitate de a face acest lucru este să vă asigurați că angajații rămân în companie pe termen lung. Există diferite moduri de a proceda în acest sens (programe de creștere și dezvoltare, proiecte speciale….), și va trebui să alegeți câteva care sunt autentice pentru cultura companiei dvs. și în concordanță cu strategia dvs. ca și  companie.

3. Creați responsabilitate prin definirea comportamentelor pe care doriți să le vedeți mai mult.

Următorul pas este să aruncați o privire asupra comportamentelor care rețin organizația dvs. Acestea pot fi, de exemplu, lipsa de colaborare sau angajații care sunt mai concentrați pe realizarea muncii decât să lucreze împreună. Un altul ar putea fi lipsa încrederii între colegi.

Orice ați vedea, trebuie să definiți comportamentul dorit și apoi să creați modalități de a trage oamenii la răspundere pentru mișcarea în direcția greșită. Puteți începe cu directorii și managerii de nivel superior care au puterea de a schimba lucrurile rapid. Vor servi drept modele bune și pot muta acul rapid. Apoi, identificați oamenii de nivel mediu care au puterea de a influența comportamentele care trebuie schimbate. În cele din urmă, identificați angajații de nivel scăzut care ar putea folosi un anumit sprijin pentru a-i ajuta să navigheze în noile comportamente. Puteți crea un efect de ondulare pozitiv în cultură, influențând schimbarea la toate cele trei niveluri.

4. Vorbiți cu oameni de la toate nivelurile

culture-principles

Cel mai bun mod de a înțelege problemele culturii voastre organizaționale este să vorbiți cu oamenii de la toate nivelurile, mai critici cu cei din prima linie, de ce, pentru că sunt în număr mai mare, deci reprezintă majoritatea culturii voastre și pentru că ei sunt cei care adaugă valoare produsului sau serviciului pe care îl furnizați.

Obținerea de feedback formal este, de asemenea, esențială; dacă sunteți într-o companie mare, aceasta poate lua forma unui sondaj sau evaluări. În companiile mai mici, discuțiile mai informale cu angajații despre cele mai importante probleme din cultură ar putea fi de ajutor. Dacă vorbiți cu lideri seniori, un subiect care merită explorat este viziunea lor asupra culturii companiei. Cum o văd ei? Care cred ei că sunt cele mai importante probleme? Ce fac ei pentru a contribui la cultură?

Liderii ar trebui să se asigure că există o singură cultură în compania lor, nu una în zona de producție, și alta cu zonele comerciale sau R&D; dacă se întâmplă acest lucru, organizația dvs. va suferi de o cultură bolnavă, asigurați-vă că aliniați și alungați orice obstacol sau barieră care generează culturi alternative în organizația voastră.

5. Evaluați creșterea internă a angajaților

Unul dintre indicatorii unei culturi organizaționale nesănătoase este atunci când angajații lucrează acolo mult timp și nu avansează, iar organizațiile aduc adesea oameni din afară pentru a ocupa roluri critice. Dacă vedeți că se întâmplă asta în compania voastră, ar putea însemna că trebuie să lucrați la cultura voastră. Când angajații se simt blocați pe loc, acest lucru tinde să fie din cauza unuia dintre două lucruri: nu sunt interesați să avanseze sau nu au voie să facă acest lucru. Soluția este să abordăm ambele probleme. Asigurați-vă că angajații știu ce oportunități de avansare sunt disponibile și au abilitățile și experiența necesară pentru a profita de aceste oportunități. Dacă sunteți într-o companie mare, poate fi necesar să faceți acest lucru la nivel de companie. Dacă vă aflați într-o companie mai mică, este posibil să vă puteți concentra doar pe un singur departament sau grup de lucru.

Concluzie

O cultură organizațională puternică este un atu pentru orice companie. Mărește implicarea și productivitatea angajaților, reducând în același timp costurile legate de cifra de afaceri și stimulând inovația și colaborarea.

Există diferite moduri de a proceda în acest sens, dar va trebui să alegeți câteva care par autentice pentru cultura companiei dvs. și în concordanță cu strategia dvs. ca și companie. Puteți crea un efect de ondulare pozitiv în cultură, influențând schimbarea la toate cele trei niveluri.

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.