Cum Îmbunătățește Ergonomia Calitatea și Productivitatea?

Să începem prin a evidenția definiția Ergonomiei:

Ergonomia (sau studiul factorilor umani) este disciplina științifică dedicată înțelegerii fundamentale a interacțiunilor dintre oameni și alte componente ale sistemului și implementării în proiectarea teoriei, principiilor, metodelor relevante și datelor pentru a îmbunătăți bunăstarea umană și eficacitatea globală a sistemelor.

Ajustările ergonomice la locul de muncă îi ajută pe angajați să evite rănile provenite din eforturi repetitive și alte probleme legate de stres. O mare atenție a fost acordată ergonomiei în ultimii ani. Mulți oameni nu înțeleg exact ce implică ergonomia sau cum le poate îmbunătăți ziua de lucru, așa că astăzi vom acoperi câteva dintre cele mai frecvente întrebări despre ergonomia la locul de muncă.

Acest articol explică modul în care ergonomia face companiile mai profitabile, productive, sigure, sănătoase și fericite.

Care sunt obiectivele ergonomiei?

  • Detectarea riscului de oboseală fizică și psihică
  • Controlarea mediului de lucru
  • Adaptarea tehnologiei pentru personalul existent
  • Optimizarea interacțiunii om/mașină
  • Respectarea reglementărilor

Pe măsură ce timpul trece și muncitorii îmbătrânesc, au nevoie de și mai mult ajutor din partea mediului de lucru, așa cum se vede mai jos:

mizele-ergonomiei

Cum îmbunătățește ergonomia productivitatea?

productivity

1. Angajații sunt mai implicați.

Dacă faceți câteva modificări ergonomice la locul de muncă, s-ar putea să descoperiți că angajații voștri sunt mai implicați ca niciodată. O parte din aceasta se rezumă la confort, precum și la sănătate. Dacă angajații voștri sunt incomozi, nu vor fi implicați în munca lor. Dacă îi doare spatele din cauza aplecării pentru a ridica piese grele toată ziua, nici ei nu vor fi la fel de productivi. În mod similar, dacă angajații voștri sunt îngrijorați de riscurile pentru sănătate legate de locul lor de muncă, vor fi și ei mai puțin implicați. Dacă trebuie să petreacă mult timp mișcându-se, deoarece stația lor de lucru este inconfortabilă, nu vor fi nici la fel de implicați ca cineva cu o stație de lucru mai sănătoasă.

2. Angajații sunt mai sănătoși.

Problemele de sănătate pot să nu fie întotdeauna evidente, dar cu siguranță pot afecta performanța angajaților. Este posibil să evitați necesitatea zilelor de boală sau nevoia de a lua un timp liber suplimentar din cauza accidentărilor, prin implementarea unor schimbări ergonomice la locul de muncă. Problemele de sănătate care pot fi evitate prin ajustări ergonomice la locul de muncă includ sindromul de tunel carpian, durerile de spate, durerile articulare, oboseala ochilor și multe altele. Toate acestea sunt probleme foarte reale care pot fi evitate cu ușurință cu câteva ajustări simple. Dacă angajații voștri sunt mai sănătoși, vor fi și mai productivi. Acest lucru este valabil mai ales dacă trebuie să faceți față la multe concedii medicale sau cu cineva care trebuie să-și ia timp liber suplimentar din cauza unei răni.

3. Angajații sunt mai confortabili.

Efectuarea unor ajustări ergonomice la locul de muncă nu numai că poate ajuta la prevenirea îmbolnăvirii angajaților, dar îi poate, de asemenea, să-i facă mai confortabil în timp ce lucrează. Acest lucru este valabil mai ales dacă angajații voștri au un loc de muncă la birou, deoarece mulți sunt forțați să petreacă ore întregi în fiecare zi la un computer. Dacă angajații au un scaun confortabil, nu este la fel de probabil să-și obosească ochii dacă se holbează la un ecran toată ziua. Acest lucru le face mai ușor să evite durerile de cap și alte probleme care vin odată cu oboseala ochilor. În același timp, dacă angajații dvs. au iluminare adecvată și un birou care le permite să evite solicitarea încheieturii mâinii, vor fi, de asemenea, mai confortabili în timp ce lucrează. Acest lucru îi poate ajuta să fie mai productivi pe tot parcursul zilei, deoarece nu trebuie să facă față disconfortului care vine de la a sta pe un scaun prost sau de a-și încorda încheieturile pe un birou incomod.

4. Angajații sunt mai eficienți.

Un alt mod în care ajustările ergonomice îi pot ajuta pe angajați este făcându-i mai eficienți. Dacă muncitorii voștri sunt sănătoși, confortabili și implicați, ei vor fi, de asemenea, mai eficienți atunci când îndeplinesc sarcinile. Eficiența este importantă pentru companiile de toate dimensiunile, deoarece îi ajută pe angajați să facă mai multe în timpul zilei de lucru. Dacă angajații dvs. sunt eficienți, le puteți atribui mai multe sarcini și îi puteți ajuta să-și desfășoare activitatea mai repede. Acest lucru vă poate ajuta să evitați să angajați persoane noi sau să pierdeți venituri prin nevoia de a refuza clienții, deoarece nu aveți capacitatea de a vă ocupa de afacerea lor.

5. Mai puțină mișcare pentru a finaliza un loc de muncă înseamnă o creștere a productivității.

Uneori, nu doar stația de lucru a angajatului are nevoie de o ajustare pentru a o face mai ergonomică. Poate fi meseria în sine. Dacă le cereți angajaților să se ridice pentru a îndeplini anumite sarcini, creșteți cantitatea de mișcare de care au nevoie pentru a-și face munca. De exemplu, dacă trebuie să părăsească întotdeauna stația de lucru pentru a obține uneltele de care au nevoie, poate chiar ridicând piese grele toată ziua, este mai probabil să obosească foarte repede și să se epuizeze, ca să nu mai vorbim de leziunea care poate apărea la nivelul spatelui. Acest lucru poate pune o mare presiune asupra angajaților dvs. și le poate îngreuna finalizarea lucrului într-o singură zi. Dacă observați că angajații dvs. întâmpină dificultăți în a face totul într-o singură zi, ajustarea muncii astfel încât să nu fie nevoiți să se miște la fel de mult îi poate ajuta să își îndeplinească sarcinile mai eficient.

2. Cum îmbunătățește ergonomia calitatea?

quality

1. Stațiile de lucru ergonomice duc la mai puține erori.

Stațiile de lucru ergonomice reduc riscul de rănire a angajaților. Leziunile pot duce la o productivitate redusă și la piese de calitate slabă, pierdere de timp la locul de muncă și chiar cereri costisitoare de compensare. Pentru a minimiza riscul de rănire, întreprinderile ar trebui să creeze stații de lucru ergonomice pentru angajați. Un post de lucru ergonomic include următoarele caracteristici: – Stații de lucru amplasate corect – Stațiile de lucru trebuie să fie amplasate la o înălțime adecvată pentru ca angajații să prevină oboseala. Un birou care este prea sus sau prea jos necesită ca muncitorii să își îndoaie stângaci picioarele sau să stea într-o postură proastă. – Scaune confortabile – Scaunele trebuie ajustate pentru fiecare utilizator pentru a susține partea inferioară a spatelui și pentru a le distribui corect greutatea.

Pentru a reduce erorile, creați un loc de muncă curat și organizat, ușor de navigat și mai puțin probabil să comite erori umane, cum ar fi zgârierea unei piese din cauza oboselii. Acest lucru se poate face prin eliminarea dezordinei, având un sistem de arhivare și folosind etichete și semne.

2. Reducerea posturilor greșite

Posturile greșite sunt o cauză majoră de rănire în rândul angaților din birou. Posturile proaste pot duce la dureri la spate, umeri, gat sau alte parti ale corpului. Posturile proaste pot duce, de asemenea, la tulburări musculo-scheletale (MSD), cum ar fi sindromul de tunel carpian, leziuni ale cotului, etc – Posturile proaste includ folosirea încheieturilor pentru a susține greutatea, ținerea telefonului între ureche și umăr, așezarea cu genunchii sub birou, aplecarea departe pentru a procesa o piesă și multe altele – Pentru a reduce posturile proaste la locul de muncă, promovați utilizarea de birouri sit-to-stand și birouri în picioare, gestionați înălțimea mesei de lucru pentru a se potrivi înălțimii acestora. De asemenea, puteți încuraja utilizarea unui suport pentru picioare și a unui suport pentru încheietura mâinii.

3. Reducerea repetițiilor

Rănile cauzate prin munca repetitivă sunt o problemă comună în rândul muncitorilor. Aceste leziuni apar atunci când un muncitor efectuează aceeași mișcare din nou și din nou, chiar dacă mișcarea nu este grea sau obositoare. Acest lucru se poate întâmpla atunci când un angajat menține o postură pentru o perioadă lungă de timp. Leziunile provenite din efortul repetitiv se pot dezvolta la mâini și încheieturi de la utilizarea constantă a computerului de exemplu. Acest tip de leziune este cunoscut sub denumirea de leziune prin tulpină repetitivă (RSI). – Pentru a reduce aceste leziuni, furnizați instrumente alternative pentru efectuarea acestor sarcini. În plus, creați pauze regulate între sarcini pentru muncitori, pentru a oferi mușchilor lor șansa de a se odihni și veți fi răsplătit cu mai puține greșeli ale muncitorilor.

Concluzie

Efectuarea unor ajustări ergonomice la locul de muncă poate contribui în mare măsură la îmbunătățirea productivității și a sănătății angajaților dvs. Aceste schimbări pot, de asemenea, ajuta angajații să devină mai implicați la locurile lor de muncă, ceea ce este întotdeauna un lucru bun pentru orice organizație. Dacă doriți să îmbunătățiți ergonomia locului de muncă, primul pas este să identificați cele mai frecvente probleme. De acolo, este la fel de simplu să faceți câteva ajustări. Aceste schimbări nu trebuie să fie drastice sau costisitoare. De fapt, multe dintre ajustări pot fi făcute cu materiale pe care probabil le aveți deja la locul de muncă.

Beneficiile ergonomiei nu trebuie trecute cu vederea! Un mediu de lucru care optimizează sănătatea și productivitatea angajaților este cunoscut sub numele de stație de lucru ergonomică. Ergonomia este un domeniu de studiu axat pe proiectarea proceselor de lucru, a echipamentelor și a mediilor pentru a reduce stresul fizic asupra muncitorilor și a crește eficiența. Ergonomia are multe beneficii pentru companie, inclusiv performanța îmbunătățită a angajaților, riscul redus de accidentare în rândul muncitorilor și chiar o creștere a calității. Aceste concepte permit, de asemenea, companiilor să economisească bani pe costurile de asistență medicală și prime de asigurare prin reducerea riscului de accidentări repetitive în rândul muncitorilor. Ergonomia ajută, de asemenea, la îmbunătățirea culturii și a moralului la locul de muncă prin crearea unor condiții de muncă mai sigure pentru angajați.

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.