Digitalizarea în procesele de producție: ceea ce trebuie să știți

Digitalizarea este una dintre cele mai transformatoare forțe ale timpului nostru. Schimbă modul în care lucrăm, trăim și ne jucăm în moduri pe care nimeni nu le-ar fi putut prevedea cu câteva decenii în urmă. Și deși a fost lentă câștigarea tracțiunii în unele industrii, digitalizarea a avut un impact major asupra producției. Digitalizarea se referă la utilizarea computerelor și a tehnologiei digitale pentru a transforma informații analogice în informații digitale pentru stocare, procesare sau transmisie. Beneficiile digitalizării constau în capacitatea de a face calcule mai precise, de a controla procesele cu precizie, de a crește viteza și eficiența și de a reduce costurile. Procesele de fabricație de astăzi devin din ce în ce mai digitalizate ca oricând. Dacă tot doriți să înțelegeți cum vă afectează acest lucru industria sau afacerea, citiți mai departe!

Digitalizarea poate fi definită ca

și conversia datelor analogice în informații digitale

O modalitate de a defini digitalizarea este conversia datelor analogice în informații digitale. Din punct de vedere istoric, fabricarea a fost realizată prin procese fizice. În prezent, o gamă largă de instrumente de înaltă tehnologie sunt utilizate pentru toate aspectele producției.

O altă modalitate de a defini digitalizarea este utilizarea computerelor și a tehnologiei în procesul de fabricație. Comenzile digitale permit producătorilor să facă calcule mai precise și să monitorizeze modul în care produsele lor sunt realizate cu acuratețe. Acest lucru face mai ușor să produci articole de calitate superioară mai rapid și mai ieftin decât oricând; toate menținând totuși un nivel rezonabil de siguranță.

industry-digitalization6

Beneficiile digitalizării

Digitalizarea are multe beneficii. Beneficiul principal este viteza cu care informațiile pot fi procesate. Celălalt beneficiu major este precizia calculelor și proceselor de control. Cu cât poți fi mai precis cu procesele tale de fabricație, cu atât poți produce un produs de mai bună calitate. Imaginați-vă un set cu cască de realitate virtuală (VR) care oferă instrucțiuni aprofundate despre cum să asamblați un aparat electrocasnic sau un robot care asamblează automat produse. Acestea sunt doar două exemple de digitalizare în procesele de producție, dar ele ilustrează modul în care produsele digitalizate devin din ce în ce mai comune în lumea producției de astăzi. Odată cu digitalizarea, companiile vor vedea niveluri mai mari de eficiență și costuri scăzute, deoarece își pot controla producția mult mai precis decât oricând.

industry-digitalization3

Cum s-au schimbat procesele de fabricație

Procesele tradiționale de producție devin din ce în ce mai digitalizate, pe măsură ce companiile se străduiesc să crească producția, vitezele de livrare și eficiența. De exemplu, într-un proces de fabricație tradițional, un producător ar produce un produs pe o linie de asamblare. Aceasta este cunoscută sub denumirea de producție în masă, deoarece produce cantități mari de produse. Cu toate acestea, acest proces nu a fost foarte precis și a fost costisitor din cauza necesității de muncă umană și a pașilor mari în timp. Cu digitalizarea, totuși, producătorii pot folosi robotica pentru a crește precizia și controlul asupra liniilor de asamblare, reducând în același timp costurile prin utilizarea forței de muncă umană numai acolo unde adaugă valoare, eliberând lucrătorii de munca mecanică repetitivă.

Într-un alt exemplu, procesele de producție din trecut stocau date la nivel local, ceea ce îngreuna partajarea informațiilor sau coordonarea între diferite entități din cadrul unei companii. În mod tradițional, producția a fost segmentată când vine vorba de operațiuni, datorită acestor limitări inerente metodelor analogice de stocare a datelor, cum ar fi înregistrările pe hârtie.

Digitalizarea a creat oportunitatea companiilor de a lucra împreună mai ușor prin baze de date partajate care sunt conectate electronic.

În cele din urmă, metodele tradiționale de fabricație au fost limitate de ceea ce se putea face cu instrumente analogice precum pixurile sau creioanele. Digitalizarea a introdus noi tehnologii, cum ar fi imprimarea 3D, care oferă noi posibilități de a face lucrurile mai eficient decât oricând. Imprimarea 3D este folosită chiar și în unele aplicații medicale astăzi!

industry-digitalization4

Ce trebuie să știți? Provocările digitalizării

Provocarea digitalizării este că pur și simplu nu este o soluție unică. Necesită logică și arhitectură aprofundată. În funcție de dimensiunea și complexitatea afacerii dvs., beneficiile și dezavantajele pot varia în funcție de ceea ce trebuie să realizați.

Iată câteva lucruri de care veți dori să țineți cont atunci când vă gândiți la modul în care digitalizarea vă va afecta procesele de producție:

* Asigurați-vă că aveți timp și resurse pentru o întreprindere majoră – Înainte de a investi în orice, acordați-vă timp pentru a vă evalua punctele forte și punctele slabe. Care sunt unele domenii ale afacerii dvs. care ar putea beneficia de digitalizare? Ce ar fi mai bine lăsat neatins?

* Luați în considerare unde merg clienții dvs. – Pe măsură ce tot mai mulți oameni apelează la dispozitivele mobile pentru obiceiurile lor de cumpărare, viteza devine un factor important. Dacă clienții tăi folosesc în mare parte smartphone-uri sau tablete atunci când cumpără, atunci acest lucru va schimba modul în care ar trebui să investiți în digitalizare.

* Rămâneți la curent cu schimbările – Ritmul schimbării nu a fost niciodată atât de rapid înainte. Lumea marketingului digital a făcut schimbări dramatice aproape peste noapte. Rămâneți la curent cu schimbările citind bloguri și articole despre cele mai recente tendințe în inovație și tehnologie; acest lucru vă va ajuta să vă informați în legătură cu deciziile despre unde să investiți sau nu în eforturile de digitalizare.

industry-digitalization5

Concluzie

Digitalizarea poate fi definită ca procesul de a face ceva digital, cum ar fi un proces de fabricație.

Procesele de producție s-au schimbat într-o mare măsură de la a fi analogice la a deveni digitale, ceea ce a dus la introducerea diferitelor tehnologii.

Digitalizarea a oferit multe beneficii și avantaje industriei de producție, dar există și unele provocări care trebuie abordate înainte de a putea fi acceptată complet de această industrie.

Contact Us

Let us know your questions, our team will contact you briefly.