De ce avem nevoie de cultura îmbunătățirii calității?
Construirea unei culturi organizaționale de Îmbunătățire a calității este o necesitate absolută pentru orice organizație, atât pentru a rezista condițiilor dificile, cât și pentru a performa într-un mediu economic provocator.
De obicei, eforturile și resursele companiei sunt cheltuite pentru a face față problemelor zilnice neașteptate și pentru a concentra energia oamenilor într-o abordare nesfârșită de „stingere a incendiilor”.
Prin dezvoltarea unei mentalități de îmbunătățire a calității plus o colecție de instrumente și abilități specifice asociate acesteia, în toate compartimentele diferite și în întreaga organizație, va aduce beneficii mari pe termen mediu:
- Creșteți satisfacția clienților și încrederea în marca dvs.
- Creați economii și evitați costurilor cu un impact direct asupra performanței costurilor de conversie a produsului / serviciului.
- Reduceți povara și presiunea asupra membrilor și conducerii, sporind motivația și satisfacția acestora.
- Eliberați conducerea și membrii echipei pentru a vă concentra mai mult pe proiecte noi și pe dezvoltarea viitoare, mai degrabă decât pe activități consumatoare de timp și cu activități reduse sau fără valoare.
Performanța calității organizației este afectată de o serie de practici care trebuie dezvoltate și susținute zilnic sub sponsorizarea managementului. Și, în consecință, implementarea cu succes a acestor practici va influența eficiența cu care o companie este capabilă să își atingă obiectivele.
În cele din urmă, înseamnă că organizația își controlează procesele și este produsă cu cantități minime de waste.
Una dintre cele mai bune soluții la problemele de calitate și efectele acestora asupra organizației și a părților interesate poate fi oferită de Built-in Quality .
Ce este procesul de Built-in Quality (BIQ)?
BIQ a fost dezvoltat de Toyota și face parte din pilonii Toyota Production System (TPS), cu mai multe caracteristici:
- BIQ este unul dintre primii pași în implementarea Lean.
- Fundația BIQ este de a dezvolta mentalitatea angajaților pentru calitate, prin prevenirea și oprirea fluxului de defecte.
- Când un produs nou intră în producție de serie, acesta are deja un nivel de calitate în ADN-ul său, care a fost „proiectat” și stabilit.
- Cu BIQ, fiecare persoană implicată în procesele operaționale și de asistență trebuie să se asigure că nu acceptă niciodată, nu creează și eliberează cu bună știință un defect sau, așa cum este cunoscut și sub numele de ,,Conceptul 3 Nu” : Nu acceptați / Nu produceți / nu eliberați defecte.
- O diferență importantă în comparație cu celelalte abordări de calitate este funcția de oprire , deci fluxul de reacție atunci când apare un incident este: Opriți, sortați, apoi Rezolvați
Ce este o viziune de Built-in Quality?
- Îmbunătățiți satisfacția clienților prin promovarea conceptului de 0 defecte , alinierea procesului la această așteptare.
- Consolidați Comportamentele de calitate, nu acceptați, nu produceți și nu eliberați defecte, opriți mașinăria, înregistrați, remediați problema și reporniți.
- Reduceți activitățile Fără valoare adăugată și Costul unei calități slabe.
- Îmbunătățiți continuu designul produsului, dezvoltați și mențineți procese capabile.
- Integrați Controlul procesului statistic (SPC) și Poka-Yoke cu scopul de a elimina inspecția 100%.
- Includeți în Standard Work revizuirea datelor colectate cu Analiza sistemelor de măsurare (MSA) și SPC, pentru a îmbunătăți produsele și procesele.
- Optimizați inspecțiile existente în zona de intrare și la nivelul magazinului, îmbunătățind calitatea furnizorului.
- Îmbunătățiți eficiența în Rezolvarea problemelor și în closed-loop pentru procesele standard și proiectele de produse.
Care sunt câteva dintre elementele cheie ale Built-in Quality?
Mai jos sunt enumerate câteva elemente de bază ale BIQ, dar conceptul nu se limitează la ele:
- Protejați clientul folosind Problem solving.
- Prevenirea problemelor și scăpărilor de calitate prin Poka-Yoke, modul de eroare și analiza efectelor (FMEA), atât pentru producția în serie, cât și pentru introducerea pieselor noi.
- Procesul Andon și de escaladare.
- Management vizual și Jurnalul modificărilor procesului.
- Autonomizare (automatizare cu o atingere umană).
- Proces de audit stratificat.
- Controlul proceselor bazat pe date și instrumente 6 Sigma pentru analiza, colectarea și recuperarea datelor care pot fi acționate.
- Practici de conducere și instruire.
- Procesul 5S.
Concluzie
Toate acestea sunt instrumente Lean și aplicarea lor sistemică cu gândirea științifică poate produce acele schimbări care duc la excelență în calitate.